Covid. Un agraïment necessari

0

Aquest diumenge 20 de març —a les 12 h, a Can Luna— la Garriga homenatja les víctimes de la covid. És un acte de retrobament del poble per un motiu molt necessari: posar en comú tot allò que hem viscut al llarg dels darrers dos anys de pandèmia. Sens dubte, una vivència que ha deixat empremta a tota la ciutadania.

Cal i calia posar en comú moltes coses. En primer lloc, el dol per tota aquella gent que no ha pogut superar la infecció. L’estroncament de desenes de vides dels nostres veïns és el pitjor que ens deixa aquesta malaltia, i els que hem sobreviscut, en molts casos, no hem pogut tancar un comiat complet quan tocava, ni rebre el suport de la gent propera.

L’acte de diumenge també concerneix els que han patit la malaltia, especialment els que han passat per situacions greus o que en mantenen seqüel·les. Cal un acompanyament sanitari, social i emocional de les persones que més ho han patit.

També hi ha hagut la gent que ha estat a primera línia en l’atenció als malalts, majoritàriament dones: personal de neteja, professionals de geriatria, infermeria, metges o farmàcies… i tota l’altra gent que ha mantingut els serveis essencials, com el personal de botigues d’alimentació o dels serveis, com la seguretat i la neteja dels carrers. Sens dubte, cal reconèixer moltes persones anònimes que ens ha fet més passatgera una etapa excepcional, també des del voluntariat. Fem un esment especial a dos col·lectius: les comunitats de les residències d’avis, que han vist la cara més dolorosa i fins i tot luctuosa de la pandèmia, i tota la comunitat educativa. Aquesta darrera, ha fet un esforç colossal per mantenir connectat l’alumnat a casa, així com per l’obertura de les escoles en unes condicions totalment adverses.

La resta de la gent que no ha tingut una experiència propera amb la malaltia n’hem viscut les conseqüències. Tothom. És un element que ens uneix i ens unirà, perquè ens marcarà per sempre. Més enllà d’allò sanitari, cal acompanyar i reconèixer tota aquella gent que ha patit els efectes econòmics dels successius confinaments i restriccions, a banda d’ajudar-los institucionalment, però hi ha efectes que no curen els diners.

No cal dir que des de l’Ajuntament de la Garriga, amb gran consens polític, s’ha fet un gran esforç per paliar les situacions més adverses, tant a nivell personal com a col·lectius determinats. En primer lloc, cal agrair tota la feinada ingent que ha fet el personal del consistori, que tampoc no ha cessat la seva activitat al servei de la ciutadania. Després, l’esforç des de l’equip de Govern per a la destinació de recursos a ajudar la gent, a banda de tota la dedicació extra per solventar tota mena d’adversitats.

Evidentment, aquest diumenge no va de posar medalles a la gestió, sinó que ens trobem per acompanyar-nos, conjuntament, per tot allò que emocionalment potser no hem pogut exterioritzar o pair. Segur que el que ajudarà més és ser agraïts amb tanta i tanta gent que ha fet un servei col·lectiu i que, segurament, ho ha fet sacrificant factors personals difícils de recuperar. Gràcies a tothom. Ens veiem diumenge.

ERC amb Acord

Article anteriorL’abril començarà amb la desena edició de la Fira de la Botifarra
Article següentXerrada sobre Ucraïna i la nova onada migratòria a Europa

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.