Comunicat sobre l’acte institucional de l’Ajuntament contra la invasió d’Ucraïna

0

Tal com va deixar palès ahir el nostre portaveu Ángel Guillén a les xarxes socials, des de Cs recolzem —com no pot ser d’altra manera— la condemna a Rússia i en especial al seu president, Vladimir Putin, per la invasió i atac a Ucraïna.

Des de Cs no vam donar recolzament al text proposat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, doncs no podem compartir que estiguin en igualtat de condicions agressors que agredits, tal i com va manifestar davant el Parlament Europeu el Sr. Josep Borrell (Alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat) i no compartim que, en aquell text, no es condemni l’agressor, que és Rússia i, particularment, al seu president. Tanmateix, el nostre portaveu va assistir-hi perquè la convocatòria era feta per condemnar l’atac rus i donar suport al poble d’Ucraïna.

Des de Ciutadans, i com també va esmentar el nostre portaveu a les xarxes, lamentem que algunes persones com l’historiador, Sr. Joan Garriga, i la representant de l’ANC, aprofitessin un acte institucional per fer proclames polítiques partidistes que res tenien a veure amb la finalitat d’aquesta concentració: no són de rebut les realitzades pel Sr. Garriga d’animadversió contra el Sr. Josep Borrell per motius relacionats amb el procés independentista, fent una interpretació tendenciosa i equivocada d’unes declaracions recents del polític espanyol; o de la representant de l’ANC, també per tornar a treure temes relacionats amb el procés que, repetim, no era el motiu de l’acte institucional d’ahir davant de l’Ajuntament. Comparar el procés independentista català amb el que està passant a Ucraïna no només és una fal·làcia sinó que també és un insult a la intel·ligència.

Des de Cs lamentem que no és el primer cop que això succeeix en un acte institucional. Ja ha passat en els darrers actes de commemoració del bombardeig feixista sobre la Garriga de 1939, on s’aprofita per atacar Espanya i posar en dubte la nostra democràcia, la nostra Constitució i a aquells polítics que no són de la corda independentista.

És per tot plegat que instem a la senyora Alcaldessa, Dolors Castellà, a que, si us plau, vetlli pel bé del nostre Ajuntament com a institució, perquè els actes institucionals no es converteixin o es confonguin amb actes de partit i perquè aquelles persones que intervinguin sàpiguen ocupar el lloc que els correspon en un acte institucional, que res, insistim, té a veure amb un acte de partit o de caràcter partidista.

Des de Cs advertim que no tornarem a tolerar fets similars als que avui denunciem. De tornar a passar, marxarem de l’acte en senyal de protesta.

Ciutadans La Garriga

Article anteriorPedalem la Garriga a la Festa Major d’Hivern de la Saligarda
Article següentAjuda humanitària per a Ucraïna des de l’ISCAT La Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.