Polítics del 52%, ja no ens representeu 

Tot seguit, podeu llegir el discurs que el Vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, el Sr. David Fernàndez, va fer el passat dissabte 12 de febrer a la concentració que hi va haver davant del Parlament de Catalunya

0
David Fernández, durant el discurs del 12 de febrer de 2022 - Fotografia d'ANC

“Benvolguts polítics del 52%, ja n’hi ha prou! No era això, companys, no era això!”. Així vaig començar el meu discurs a Plaça Sant Jaume fa tot just 9 mesos. Avui seré una mica més directe. Avui us dic que humilieu la majoria del 52% per fer efectiva la independència de Catalunya. Amb la vostra deriva desacomplexadament autonomista NO ENS REPRESENTEU, NO ENS SERVIU. Canvieu ja, o plegueu! 

Benvolguts polítics del 52%, ERC, Junts i CUP: des del primer d’octubre esteu en retirada. Vau fer una declaració d’independència que va creure la gent al carrer, però no vosaltres. Des d’aleshores no heu parat de fer renúncies: no aplicant el mandat de l’1 d’octubre, impedint la investidura del President legítim Puigdemont, aprovant pressupostos d’Espanya a canvi de res, traient l’escó a en Pau Juvillà… i fareu el mateix amb els que han de venir.

I per acabar-ho d’adobar, des del Departament d’Interior s’han fet acusacions falses a gent del carrer, identificacions policials sense sentit i s’han demanat penes de presó forassenyades… Sí, tot això fet des de la Generalitat del 52%, fent de braç executor de l’estat opressor.

I jo pregunto, heu abandonat? I la resposta és ben evident: rotundament sí, heu abandonat el camí cap a la independència. Ens heu abandonat. Ens heu deixat tirats! Sí, companys polítics del 52%, ho heu tornat a fer! Heu tornat a agafar els escons i ens heu tornat a prendre el pèl.

Com vaig dir fa 9 mesos, la gent hem invertit temps i diners, nostres i de les nostres famílies, hem perdut feines, hem perdut clients, hem perdut parelles, hem perdut familiars i, finalment, hem perdut la paciència i la confiança en vosaltres.

Fa pocs dies el MHP Pere Aragonès demanava mobilització. Jo li dic: “President, ho farem! Ens mobilitzarem! Però no per les vostres enredades partidistes! Ho farem per assolir la independència de Catalunya!”.

L’1 d’octubre va ser per fer la independència, no per negociar un referèndum. L’1 d’octubre era el referèndum! I el vam fer, i el vam guanyar!

La taula de diàleg no existeix! Ho torno a repetir: la taula de diàleg NO EXISTEIX. El diàleg amb Espanya només arribarà quan els haguem derrotat, mai abans, i serà per repartir-nos “la vaixella”. A les relacions internacionals prevalen els actes i els fets per sobre dels drets i les negociacions. Tan sols hem de veure una estona del TN i la informació internacional per a veure-ho. No entendre això és renunciar a la mateixa independència de Catalunya.

Abans de l’1 d’octubre ens vam donar 1 any i mig per preparar la desconnexió d’Espanya. Resulta que han passat 4 anys i mig de l’1 d’octubre i NO TENIU CAP PLA PER FER EFECTIVA LA INDEPENDÈNCIA, ni teniu ganes de tenir-lo.

Polítics del 52%! Voleu protegir el català? Feu la independència! Voleu diners per sanitat, educació i infraestructures? Feu la independència! Voleu Jocs Olímpics catalans? Feu la independència! Voleu que l’aeroport de Barcelona esdevingui un hub de connexions intercontinentals? Feu la Independència! Voleu negociar amb Espanya? Feu efectiva la independència!

El problema és que us fa mandra i basarda fer la independència. Viviu moooolt bé amb sous i dietes estratosfèriques que paguem nosaltres.

Fa 9 mesos vaig avisar: podem estar darrera vostre empenyent-vos (com llavors), podem estar al vostre costat acompanyant-vos per avançar en el camí cap a la independència, però també podem estar al vostre davant, confrontant-vos. No ens ha calgut decidir: vosaltres ens heu confrontat a nosaltres.

Ara mateix formeu part del problema, no de la solució. Sou un fre, una nosa. A l’Assemblea estem decidits a assumir la nostra responsabilitat històrica, i no ens tremolarà el pols a l’hora de fer el que calgui d’ara endavant. Avui a les 8 del vespre tindrem la prova del cotó a Meridiana. Aneu amb compte que no hi hagi més “Meridianes” a Diagonal, Gran Via, Rondes, Parlament i Generalitat.

Des de L’Assemblea cridem a totes les entitats de la societat civil independentista que vulguin fer efectiva la independència de Catalunya a que ens vinguin a trobar. Bastim un gran moviment per fer efectiva la independència i fem-nos lliures!

Gent anònima que lluiteu i voleu la independència! Un futur ple d’il·lusions i oportunitats ens espera, i no pensem renunciar-hi de cap de les maneres! Estiguem a l’alçada del moment històric que ens ha tocat viure i protagonitzar plegats!

Polítics del 52%! Farem la independència amb vosaltres o sense, però la farem! Perquè independència és llibertat i la llibertat només arriba amb la independència!

Visca Catalunya lliure! 

David Fernàndez, Vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana

Article anteriorLa Filanda tanca el cicle expositiu Petits Formats a El Nou Trull per iniciar una nova etapa
Article següentCal que els impostos catalans es recaptin des de Catalunya
Treballar unint forces per arribar a tenir una Catalunya independent. La delegació garriguenca treballa per ampliar i arribar al màxim número de garriguencs, sumant l’esforç i la feina de tothom per a caminar cap a la independència de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.