La lluita entre el bé i el mal protagonitza els Pastorets de la Garriga d’aquestes festes

Durant els últims mesos, l’associació Fem Pastorets hem estat treballant en un espectacle trencador que comptarà amb tots els actors i actrius a l’escenari: al voltant de 130 persones participen en l’actuació que es podrà veure el 25 i 26 de desembre i el 8 i 9 de gener

0

L’associació Fem Pastorets tornem a programar aquestes festes una nova edició de l’espectacle dels Pastorets al Teatre de la Garriga, El Patronat. Portem treballant des del mes de juny per adaptar la representació nadalenca a les circumstàncies actuals i, malgrat la situació ha estat diferent al 2020, s’han hagut de seguir complint algunes restriccions per fer viable una representació que esperen moltes persones durant aquestes festes.

El text d’aquest any és una adaptació d’Els Pastorets, o l’Adveniment de l’Infant Jesús de Josep Maria Folch i Torres, que porta per títol Els Pastorets. El repte de Déu. Un guió dels directors, Joan Monells i Lluís Pérez, que repeteixen al capdavant de l’espectacle per quart any consecutiu. 

Després de l’experiència de l’any passat, que va obligar a fer l’espectacle amb només 13 persones a l’escenari, i la resta del repartiment apareixent a les diferents projeccions que es van enregistrar els mesos previs, aquest any tornen a trepitjar el teatre tots els actors i actrius. Finalment, tot i les restriccions d’aforament dalt de l’escenari, s’ha preparat una representació on no hi faltarà ningú i que torna a comptar amb una vuitantena de persones.

Tots els equips de l’entitat han fet un gran esforç per portar dalt de l’escenari els Pastorets. Un grup de persones que, de manera desinteressada, han destinat multitud d’hores durant els últims mesos per un espectacle diferent i sorprenent per l’espectador. 

El president de l’associació Fem Pastorets, Jordi Roig, explica alguns dels secrets:

Després de la situació que hem viscut durant l’últim any i mig hem optat per una representació on tothom vingui a desconnectar un parell d’hores per passar-ho bé. Sabem que estem en un moment complicat i no ens oblidem de tot el viscut, però també creiem que hem de seguir mirant endavant. Els Pastorets sempre han estat un símbol de tradició que ha servit per ‘fer poble’ i així ha de seguir sent. Toca també donar les gràcies a tota la gent que ha destinat hores i hores per fer realitat la representació. Mai us estarem prou agraïts, tenim un equip de primera!

El guió torna a combinar la tradició i la innovació. Per aquesta raó, els Pastorets busquen convertir-se en un espai d’humor per gaudir-lo en família. Déu, creador i coneixedor de tot l’Univers, està ben encuriosit per un petit planeta anomenat Terra, on els humans són capaços del millor i del pitjor. La profecia diu que naixerà el fill de Déu i serà el salvador del món, però més aviat sembla que els humans demanen guerres, por i destrucció. Per això, aquest cop també donarà a l’Infern l’oportunitat d’engendrar un profeta. Si el guanyador és el Cel, engendrarà al messies; però si per contra guanya l’Infern, el seu fill serà el terror personificat i amb ell s’escamparà encara més el mal, les guerres i la destrucció per tota la Terra.

En total, uns vuitanta actors i actrius apareixeran dalt de l’escenari, als quals cal sumar-hi tots els col·laboradors de l’espectacle, fins a superar la xifra de 130 persones. L’equip d’escenografia, capitanejat per en Francesc Garcia, presenta una escenografia que, com és habitual, també servirà per fer un homenatge: en aquesta ocasió, Fem Pastorets hem creat un tapís escenogràfic basat en una de les obres de la gravadora i pintora, Conxa Sisquella, de qui es va commemorar el centenari el passat 2020. El procés de construcció ha estat llarg i, durant tot aquest trajecte, també cal donar les gràcies a la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella, que ha obert les seves portes a l’entitat des del primer moment.

Al mateix temps, la selecció musical d’aquest any també servirà per passar-ho bé i homenatjarà temes de diferents èpoques. Una interpretació que serà a càrrec del grup de músics de Fem Pastorets, sota la direcció d’Oriol Garcia, permetran que no falti la música en directe.

Els directors, Joan Monells i Lluís Pérez, defineixen l’espectacle de la següent manera:

Un any més hem intentat fer uns Pastorets diferents, sorprenents, divertits, mantenint l’essència dels originals de Folch i Torres però trencant i actualitzant la història. Aquest any, més que mai, hem apostat per un espectacle festiu i divertit, amb un nou fil conductor i moltes, moltes sorpreses. Per aconseguir-ho ens hem envoltat un any més de persones que fan realitat tot allò que imaginem. Persones positives, imaginatives i amb empenta que dediquen el seu temps i la seva energia a tirar endavant aquest ambiciós projecte. I és que els Pastorets de la Garriga són molt més que un espectacle nadalenc. És la conjunció de més de cent persones, on cadascú posa el seu granet de sorra perquè la tradició i la cultura d’un poble segueixin endavant any rere any. I quan aquesta gent posa tot el seu talent, les seves ganes i el seu esforç en una mateixa direcció, el resultat no pot ser altre que… bé, això ho haureu de valorar vosaltres. Per la nostra banda, només dir que aquest any no hem deixat res a l’atzar

L’espectacle dels Pastorets de la Garriga compta amb un total de 4 representacions: 25 i 26 de desembre a les 19 h, 8 de gener a les 19 h i 9 de gener a les 18 h. Les entrades es poden comprar a través del web www.teatrelagarriga.cat

Fem Pastorets

Article anteriorUs presentem el nou butlletí ‘La Garriga m’agrada’
Article següent«Fragments de Mirades», de Bet Isasi-Isasmendi, tanca el cicle Petits Formats 2021 de la Filanda
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.