Exposició “Artística-ment, F art F” 2021 amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Les peces han estat realitzades en el projecte de “Parelles artístiques 2021” —que aquest any celebra 15 anys— a càrrec d'artistes de l’Associació el Far i comissariat des de La Filanda Espai de creació

0

Diversos comerços del Barri de Montserrat de la Garriga acullen, del 15 d’octubre al 14 de novembre de 2021, l’exposició col·lectiva itinerant “Artística-ment, F art F”, una mostra que va tenir la seva primera edició l’any passat amb un gran èxit de participació, sobretot arribant a un bon nombre de públic, ja que s’organitza en els aparadors de el Barri de Montserrat de la Garriga.

Així, es repeteix el format de l’edició 2020 amb la diferència que les peces que es podran veure han estat realitzades pels 15 anys del projecte de “Parelles Artístiques” realitzades pels artistes de l’Associació El Far. Ara s’ha decidit portar-la a terme perquè es va normalitzant la situació i perquè l’octubre és el mes de la salut mental: concretament el dia 10 es celebra mundialment. Justament aquest any La Marató de TV3 es dedicarà a la salut mental.

Aquesta exposició és col·lectiva pel format de Parelles artístiques: els creadors col·laboren amb socis de l’Associació El Far i desenvolupen peces a partir de les seves inquietuds, treballant diversos llenguatges plàstics. És així com creen peces d’art. I és itinerant per diversos motius, un d’ells proposat per l’Associació El Far, ja que fa relativament poc que van obrir seu en aquest barri de la Garriga i tenen ganes de fer-se conèixer entre els veïns del poble.

Forma part de la  filosofia de la Filanda apropar art i cultura de manera activa i social a la Garriga. A més, tenint en compte les normes de seguretat derivades de la COVID 19, el format serà una manera més segura i eficaç de seguir normes, ja que socialment tots estem acostumant-nos a moure’ns amb seguretat quan anem a comprar.

A l’exposició s’hi podran veure un total de 9 peces artístiques en comerços del Barri de Montserrat que han cedit els seus espais interiors i aparadors i que s’han afegit a aquesta proposta artística de manera entusiasta i amb ganes de participar.

Aquestes peces arriben de ser exposades el mes passat a La Fundació Iluro de Mataró i, acabada l’exposició “Artística-ment, F art F 2021”, s’exposaran a Roca Umbert a Granollers.

Són espais tan diversos com les peces que s’han realitzat i que hem provat de que cadascuna casés la temàtica, concepte o estètica amb els espais on s’han exposat. Una mostra artística diferent a les que estem acostumats a veure en un sol espai però que, gràcies a la implicació social dels comerços i diversos espais, així com l’Associació de Barri de Montserrat, s’ha pogut dur a terme.

Recorregut expositiu

  1. Todo a mi alcance – Fotografia – d’Asten Criado i Joan Edo | Perruqueria Alexandre
  2. Experiències líquides – Pintura – d’Oriol Capella, Sergio Gea i Xavier Puig Olivé | Carnisseria La Moreneta
  3. Entre tots sostenim – Ceràmica – de Bàrbara i Geni | Finques Jaume Travé
  4. La tardor, el silenci abans de l’hivern – Acrílic sobre tela – de Naereida Jiménez i Eulàlia Vila | La Fleca
  5. El Far
  6. Cooperativa d’Art – Projecte de disseny d’Esteve Agulló i Nu Disseny | J. Pareras
  7. Màquina de fer ullets – Acrílic sobre tela – de Jaume Guardis i Gerard Viñas | Rafel Rock Barber
  8. 70 libros y un cuento de princesas – Vídeo i escriptura – de Kaira i Tanthya | Santa Àgata
  9. Ellas se visten, ellas se desnudan – Escultura de paper i fotografia – d’Ester Rivas, Carla Penna i Diana Martin | Sinergia Make Up
  10. Tempus Fugit – Fotografía sobre capsa de llum – de Toni Vila i Diana Martin | Equilibrium

La Filanda espai de creació

Article anteriorUna nova app per descobrir la cultura neix a la Garriga
Article següentBrou de lluç amb pasta o arròs
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.