Per a elaborar la següent recepta, pots adquirir la matèria primera a través dels establiments col·laboradors amb la plataforma d’Oidà!. Podràs confeccionar una cistella de la compra i contactar amb la botiga via WhatsApp per preparar la comanda de forma ben senzilla. D’aquesta manera, donaràs suport al comerç de proximitat!
Ingredients per a 2 persones
- 1 cap de lluç
- 1 pastanaga
- 1 ceba (tendra, millor)
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola seca
- Pasta de sopa (o arròs)
- Aigua / sal
Preparació
- Demana a la peixatera que et netegi i obri el cap de lluç.
- En un cassó amb aigua freda (aprox. ¼ l) posa-hi el lluç net, la pastanaga i la ceba, pelades i trossejades, el llorer i la farigola. Una mica de sal i al foc.
- Que bulli uns 20’, tapat i a foc lent.
- Apaga el foc i deixa-ho refredar dins el cassó.
- Cola el brou. (Si se t’hi colen unes fulletes de farigola, no passa res!)
- Amb els dits (nets!) treu la carn de lluç que puguis, rebutjant espines, pell… reserva el peix, juntament amb la pastanaga i la ceba. Enretira el llorer i la branca de farigola.
- Porta el brou colat al foc de nou i hi fas bullir una mica de pasta o arròs. (Normalment, reservo una mica de brou per si la sopa em queda massa espessa un cop bullida la pasta o arròs).
- Escalfa de nou (al microones o en un altre cassó) el lluç, la pastanaga i la ceba. Barreja-ho amb el brou i la pasta i… bon profit!
- Econòmic.
- Fàcil de preparar.
- Gustós.
- Congelació: un cop colat, tret les espines i refredat, li tornes a posar el lluç i les verdures i el pots congelar. Potser un altre dia et farà un gran servei!
Clica aquí per a fer la comanda via WhatsApp
Clica aquí per a fer la comanda via WhatsApp
Clica aquí per a fer la comanda via WhatsApp
Clica aquí per a fer la comanda via WhatsApp