Una nova app per descobrir la cultura neix a la Garriga

Quants cops ens ha passat d’estar davant d’un monument, una estàtua o un edifici que ens crida l’atenció i no sabem què és? 

0

Per a resoldre aquests dubtes que sovint tenen les persones amb més inquietud per la cultura que els envolta, neix Identify, una nova xarxa social que geolocalitza punts d’interès cultural en un mapa de tot el món, disponible a Google Play.

L’Aleix, l’Elena, l’Esteve i la Noelia, els quatre joves fundadors, de la Garriga, volen facilitar l’accés a la cultura d’arreu del món mitjançant la tecnologia, tot fent que els propis usuaris posin en valor allò que veuen i que més els agrada.

Identify és una app que es basa en informació cultural i que centra la seva activitat en un mapa de punts culturals diferenciats segons la categoria a la que pertanyen. S’hi poden trobar edificis històrics, religiosos, monuments, parcs, ponts, restes arqueològiques i moltes categories més amb les quals els usuaris poden saber què visitar segons els seus interessos. 

Una app per viatjar

Identify és una guia de viatges a mida de cadascú. Si aterres en una ciutat que no coneixes i vols saber on és el casc antic, per exemple, pots obrir el mapa i segur que t’ajudarà a saber cap a on anar, ja que el més probable és que trobis molts punts culturals concentrats en la mateixa zona: l’església, l’ajuntament, un arxiu històric, la biblioteca, potser fins i tot una antiga estació de tren… Així, amb la informació que veus al mapa, pots decidir cap a on anar i alhora compartir allò que t’ha semblat més interessant i val la pena que els teus seguidors coneguin. 

Una app per aprendre

I és que Identify ofereix més de 300.000 punts culturals on l’usuari obté una fitxa d’informació destacada sobre el punt en el que es troba. L’escrit que s’ofereix és de Wikipedia, una font de dades obertes que permet obtenir una visió general de què és aquell indret o per què és important, però a més, aquells usuaris que vulguin aportar més informació o corregir la que hi ha, poden editar el contingut a Identify i guanyar punts.

Una comunitat de curiosos culturals

Identify és l’espai digital on es troben els curiosos amants de la cultura. Perquè avui dia ens agrada compartir allò que descobrim i allò que té un valor especial: el parc on ens portava l’avi, l’antic cinema on anàvem a veure pel·lícules en versió original o l’església que a la façana encara conserva vestigis de la guerra. Allò que ens interessa a nosaltres també interessa als que passen per aquell punt i volen saber les històries que hi ha darrere de la cultura que ens envolta. Per això la comunitat de curiosos culturals està naixent per difondre, promoure i compartir tots aquells recursos que trobem a diari, a peu de carrer i a tot el món. 

Noelia Losantos, Comercial & Marketing d’Identify

Article anteriorEs busquen persones per parlar ObertaMent sobre salut mental a la Garriga
Article següentExposició “Artística-ment, F art F” 2021 amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.