La Garriga acull la 29a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

La Mostra es mou a la Garriga, del 24 de setembre al 19 de novembre

0

24 de setembre | 19:00 h | Teatre el Patronat

 • For your sake (Pel teu bé) – Estrena internacional
 • Ronja Hemm, Alemanya, 2019. 37’. VOSE. VOSC.
 • El Nepal encara un canvi generacional. Dues germanes d’una família Tamang es preparen per estudiar fora del seu poble. Les seves esperances d’una vida millor són altes però el preu a pagar també ho és. Hauran de deixar enrere el més important per als Tamang: la família. Abans de marxar, les germanes busquen una conversa amb la mare i l’àvia, que encara viuen segons la tradició. Mai van anar a l’escola, però aquesta no és la única cosa que diferencia les tres generacions. Les coses estan canviant molt. No obstant, encara tenen una cosa en comú: per la família ho donen tot.

 • Menopausa rebel
 • Adele Tulli, 2014. Gran Bretanya/ Itàlia, 26′. Blu Ray i DVD.
 • “La menopausa és el començament de la vida!” Thérèse Clerc descriu amb aquestes paraules l’experiència de fer-se gran. Amb 85 anys, aquesta militant i apassionada feminista va posar en marxa la Casa Baba Yaga, un innovador projecte de convivència per a dones de més de 65 anys. Adele Tulli recull a Menopausa rebel les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com “un temps de completa llibertat”.

8 d’octubre | 19:00 h | Teatre El Patronat

 • Chez jolie coiffure
 • Rosine Mfetgo Mbakam. Bèlgica, 2018. 71′. VOSC.
 • Una perruqueria és l’espai escollit per la directora per enregistrar, amb una habilitat i respecte absolut, les converses -lliures, plenes de dolor, de por, però també de determinació- sobre les expectatives d’unes dones migrants al bell mig d’un barri de Brussel·les. De la mà de Sabine, vinguda del Camerun després d’haver estat en règim de semi esclavatge al Líban, el film ens fa entrar en aquest petit espai de vuit metres quadrats on ella i les altres perruqueres treballen entre 13 i 14 hores de manera clandestina a l’espera que es regularitzi la seva situació sota l’amenaça de l’expulsió i la curiositat dels turistes.

19 de novembre | 19:00 h | Teatre El Patronat

 • Niña mamá
 • Andrea Testa, Argentina, 2019. 67’. VO.
 • Niña mamá està filmada –amb absoluta cura i respecte– en la intimitat de les consultes d’un hospital públic a Argentina. A partir de la veu de dones que transiten maternitats en la seva adolescència, travessades per diverses violències i per una extrema vulnerabilitat, el film aprofundeix en les vicissituds de la presa d’una decisió: continuar o no l’embaràs. Niña mamá és fruit de l’encontre amb les històries de les vides d’aquestes dones, les tensions de les seves maternitats forçades i la por latent que provoquen els avortaments insegurs i clandestins.

Convocatòria oberta d’Arxipèlag, amb Margaret Tait, Dorothy Arzner i Cecilia Mangini

Del 15 de setembre al 17 d’octubre

Ja està oberta la convocatòria de creació d’Arxipèlag, que enguany proposa a cineastes, crítiques, artistes visuals i cinèfiles en general, retre homenatge a les directores Margaret Tait, Dorothy Arzner i Cecilia Mangini. Aquestes cineastes, amb filmografies molt diferents entre elles, tenen en comú haver dirigit pel·lícules en uns anys en què la creació cinematogràfica semblava reservada als homes. Des del cinema experimental, el documental de creació i la ficció de Hollywood, les seves obres van obrir escletxes on les vivències de les dones s’encarnaven en narratives que recolzaven els preceptes feministes.

Les peces presentades en aquesta convocatòria entraran a formar part de la instal·lació virtual permanent del projecte i es podrà veure una selecció de les mateixes a una sessió especial que tindrà lloc al Zumzeig Cinecoop.

Des del 2020 Dones Visuals coorganitzen amb Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona aquest projecte amb la finalitat d’enfortir els espais de gaudi cinèfil, visionat col·lectiu i co-creació, així com de celebrar la comunitat fílmica femenina de la ciutat de Barcelona.Amb aquesta mateixa intenció s’organitzen tres trobades per apropar el treball de cada una de les directores internacionals a qui es ret homenatge en aquesta edició. Diana Toucedo, Marta Armengou i Carolina Astudillo, provinents de diferents àmbits del cinema, son les amfitriones d’aquestes sessions de traçat de genealogies.


Programa elaborat amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Garriga i Servei d’Informació i Atenció a les Dones de La Garriga (SIAD)

La Mostra es mou a la Garriga

Article anteriorCelebrem el primer pas per la regulació dels lloguers a la Garriga
Article següentCigrons amb ou dur
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.