Celebrem el primer pas per la regulació dels lloguers a la Garriga

0

El passat Plenari municipal del mes de juny el nostre grup municipal de la CUP-AMUNT va presentar una moció per sol·licitar al Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i de Territori de la Generalitat que declarés la Garriga com a àrea d’habitatge tens. L’objectiu era fer els primers passos a nivell municipal per l’aplicació de la Llei 11/2020 de 18 de setembre de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. La llei de regulació dels lloguers que s’havia aprovat al Parlament com a iniciativa dels moviments socials que lluiten per l’accés a l’habitatge digne com el sindicat de llogateres.

El passat dilluns 20 de setembre vam conèixer, al llegir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, que el nostre municipi havia estat inclòs en el cens del Departament com a àrea d’habitatge tens, una notícia que celebrem com a petita victòria en la lluita per l’accés a l’habitatge digne.

Veient que el nostre municipi complia tots els supòsits per entrar en aquest cens:

  • La mitjana del preu dels lloguers d’habitatge ha experimentat un creixement en alça constant (passant de 7,6 € el metre quadrat de lloguer, el juliol del 2018, a 9,4 €, l’agost del 2020, segons dades de portals immobiliaris), superant el de la mitjana del territori de Catalunya.
  • La Garriga ha experimentat un augment de la demanda d’habitatge de lloguer, de lloguer social i d’emergència i consta en l’àrea de forta demanda acreditada.
  • La càrrega del cost del lloguer de l’habitatge en el pressupost familiar/personal supera la mitjana del 30 % i se situa al 39,09 %.
  • Els contractes de lloguer han augmentat un 75 % entre el 09 i el 2019.
  • L’estudi de necessitats d’habitatge pel planejament urbanístic elaborat per la DIBA el 2015 identifica necessitats d’habitatge relacionades amb col·lectius vulnerables (joves i llars amb majors de 65 anys).

El Departament ha inclòs la Garriga en aquest cens, ens felicitem per la feina feta sabent que aquest és només un petit pas en la lluita per l’habitatge digne i seguirem fent el que estigui a les nostres mans per fer de l’habitatge un dret i no un privilegi!

CUP La Garriga

Article anteriorUn ‘Facebook Live’ per parlar de la Garriga
Article següentLa Garriga acull la 29a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.