Aquest 11-S, retrobem-nos: inundem els carrers! 

1

11 de setembre de 2012: un milió i mig de persones assisteixen a la Diada segons la  Guàrdia Urbana. Molt probablement n’érem molts més. Carrers i més carrers rebentats de  gent que crida independència. Autobusos a cada carrer del centre de Barcelona. Il·lusió  desbordant. Emoció de veure que érem molts i molts. Érem moltíssims més que no  pensàvem. Ni nosaltres mateixos no ens ho crèiem! Ambient de total seguretat que ja res  no seria igual a partir d’aquell moment. I convenciment absolut que teníem la  independència a les mans. La pilota era a la nostra teulada… i la vam jugar molt i molt bé.

El 2012 governava CiU, amb Mas com a president. Tenien d’indepe el que jo de bomber,  però aquell 11 de setembre els vam fer entendre que el suport electoral de què gaudien  passava a estar condicionat pel que aquell dia la gent reclamava als carrers de Barcelona:  “Catalunya, nou estat d’Europa”. És a dir, o t’hi poses per fer la independència o us farem  fora del Palau de la Generalitat.

Avui la situació és ben diferent: tenim una pandèmia que fa difícil sortir al carrer, repressió desfermada, polítics col·laboracionistes, partits rendits i discussions personals entre independentistes que prioritzen la samarreta del partit a la del país. Tot això ha provocat que la societat civil s’hagi mobilitzat poc, a més de desunió i desil·lusió generalitzada. La sensació de desconfiança, i fins i tot de traïció, gairebé es pot olorar.

2021, avui. Tot i aquestes dificultats, tinc una molt bona notícia! Com ja vam fer el 2012,  l’11 de setembre d’enguany tenim una oportunitat d’or, i de l’1 al 3 d’octubre, també. És només a les nostres mans tornar a fer la pressió necessària des dels carrers per fer veure  al president Aragonès i als qui ara són al Palau de la Generalitat (ERC i Junts) que SÓN  ALLÀ PERQUÈ NOSALTRES VOLEM. Els nostres vots són els del 52% de la població de Catalunya per fer efectiva la independència i, en cas que no estiguin a l’altura, els  retirarem sense dubtar.

Els independentistes hi som, no hem marxat. Però necessitem un impacte positiu.  Necessitem retrobar-nos i veure que en som molts, cada cop més. Necessitem reunir-nos i  abraçar-nos. Necessitem cridar ben fort que volem la independència. Necessitem exigir  respecte per les nostres decisions com a ciutadans. I necessitem fer-ho units, amb il·lusió,  amb alegria, amb música i amb la convicció que tenim la legitimitat i força necessària per  fer moure els nostres polítics.

Abandoneu l’activisme de capelletes i feu-vos militants de la independència. No importa  des d’on decidiu fer-ho, ni l’entitat o espai polític; només importa que ho feu pel país, a la  vostra manera, però que ho feu.

Un país trist i sense convicció és un país derrotat. Un país alegre i combatiu és un país  victoriós. Què preferiu ser?

Engegueu a cagar a la via els profetes de l’apocalipsi i els pregoners de les derrotes: no  són més que cantautors de la por, ànimes febles que necessiten una empenta de gent  valenta i positiva com tu. A aquells que us diguin que la independència no és possible  digueu-los que ens els darrers 75 anys s’han creat 125 nous països, que deixin d’enredar i  malmetre. Si us ho diu un polític, retireu-li la confiança urgentment i digueu-li que s’aparti, que no molesti.

Aquest proper 11 de setembre i l’1 d’octubre passaran coses, moltes coses! Sortim en  massa al carrer! Veniu amb tabals, amb el grup de música, amb la coral, feu castells,  divertiu-vos, alegreu-vos, gaudiu, i exigiu (exigiu-nos) el que calgui per fer efectiva la  independència de Catalunya!

Perquè la independència es lluita i es guanya, aquest 11 de setembre inundem els carrers  de Barcelona! Aquest 11 de setembre lluitem per guanyar la independència! Fes-ho com  vulguis, però fes-ho! Per mi, per tu, pels nostres fills i els nostres pares, pels que van  donar la vida per la independència i també pels que ja no hi són. Ho farem per nosaltres i  per tots ells! En som molts, cada cop més, i aquest 11 de setembre ho demostrarem! Visca Catalunya lliure!

David Fernàndez, Vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana

Article anteriorAquest any sí, torna la Botiga al Carrer!
Article següent64è Aplec de la Sardana de la Garriga
Treballar unint forces per arribar a tenir una Catalunya independent. La delegació garriguenca treballa per ampliar i arribar al màxim número de garriguencs, sumant l’esforç i la feina de tothom per a caminar cap a la independència de Catalunya.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.