Comunicat sobre la supressió de trens R3 a la Garriga

0
Pas a nivell del Malhivern

En relació a la supressió de trens de la línia R3 de Rodalies a la Garriga, us fem saber que,  finalment, aquest matí a primera hora hem pogut mantenir una primera reunió amb la Sra. Mercè Rius, directora general de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat  de Catalunya, i personal tècnic.

Com sabeu, és des d’aquest departament que se’ns va comunicar la reducció del recorregut de diversos trens, anul·lant-ne l’arribada a la Garriga i acabant el recorregut a les Franqueses. En aquesta comunicació en cap cas se’ns indicava que hi hagués cap alternativa de transport fins la Garriga per a les persones usuàries.

Entenem l’anul·lació d’aquests trens com un greuge per a la nostra ciutadania usuària de l’R3 i una solució poc treballada per tal de poder garantir i mantenir el servei de Rodalies a la Garriga, ja de per si prou minvat. És per això que hem estat sol·licitant una reunió amb la Direcció per tal d’entendre i demanar:

  • Per què s’ha d’anul·lar ara aquesta via.
  • Quines obres comencen de manera efectiva.
  • Quines alternatives ens donen per a garantir el servei fins a la Garriga. Arran d’aquesta reunió mantinguda, us fem saber que:
  • La Direcció General de Transports i Mobilitat s’ha compromès a establir un servei de bus llançadora des de les Franqueses fins a la Garriga per a garantir el servei a les persones usuàries tant aviat com sigui possible.
  • Durant aquest temps es mantindran reunions amb Adif per tal de conèixer quin serà el calendari de les obres i poder avaluar com s’haurà de mantenir el servei a l’R3 en cada moment.
  • Mentre hi hagi el servei de bus llançadora, s’estudiarà la viabilitat de fer canvis en  l’aturada dels trens fent servir les vies i infraestructures existents i així garantir l’arribada dels combois fins la Garriga.
  • En funció de com calgui cobrir el servei, es mantindrà el bus llançadora o s’implantaran altres solucions.
  • Des de l’Ajuntament de la Garriga estem col·laborant amb la Direcció per tal d’aconseguir que aquest bus llançadora es pugui implantar de manera immediata.

A hores d’ara seguim treballant per tal que el servei de l’R3 d’aquests trens es pugui mantenir. I, evidentment seguim treballant amb tots els organismes implicats per tal d’aconseguir tota la informació que necessitem per a saber com es desenvoluparan les obres de desdoblament a la Garriga.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ens han  emplaçat a trobar-nos la setmana vinent per tal de poder abordar tota aquesta qüestió. Estem pendents de confirmar la data i els departaments i organismes que hi participaran, tant per part de la Generalitat com d’Adif.

A més, des del ministeri ens han emplaçat també a una reunió el proper 15 de setembre.

Ajuntament de la Garriga

Article anteriorLa Garriga crearà un punt de referència per la recerca de feina de persones amb diversitat funcional amb Fundació Viver de Bell-lloc
Article següentAquest any sí, torna la Botiga al Carrer!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.