La fotografia de concerts de Txus Garcia s’exposa aquests dies a El Nou Trull

Fotografia de concerts i espectacles. «Black and Light», de Txus García, és la propera proposta del cicle Petits formats que l’Espai la Filanda organitza al Nou Trull de la Garriga. Del 2 d’agost al 20 de setembre, el fotògraf Txus Garcia (Balsareny, 1975) mostra les dues passions d’aquest artista: la fotografia i la música

0

«Aquesta és una selecció de fotografies que he anat fent des que vaig descobrir el plaer de sumar dues de les meves grans aficions: música i fotografia. També veureu una mostra d’imatges d’arts escèniques», explica. I continua: «No hi ha cap més disciplina fotogràfica que uneixi, d’aquesta manera única, la riquesa cromàtica i la llum amb l’ésser humà despullat de qualsevol formalisme, absolutament entregat a comunicar-se i connectar amb el públic per mitjà de l’expressió artística».

Sobre l’escenari, sense ser-ne conscients, els artistes mostren el seu “jo” més profund i primitiu. «Perquè tot i que moltes vegades puguem creure que el que veiem sobre les taules és ficció, la meva mirada em diu que la farsa és a fora l’escenari i sota els focus no hi ha res més autèntic», diu Garcia.

Txus Garcia – @txusgarciaphoto www.txusgarciphoto.com

Nascut a Balsareny el 1975, Txus Garcia mostra ja des de petit una gran sensibilitat artística, especialment fent dibuixos i pintant a tot arreu on pot. La música també forma part important a la seva vida. Ja a l’adolescència es converteix en guitarrista autodidacte i forma els seus primers grups.

Acadèmicament acaba els estudis de delineant i de seguida entra en contacte amb el món del disseny industrial, d’interiors i l’arquitectura. Poc després descobreix les tècniques de realització d’imatges generades per ordinador, conegudes com a renders, del que se’n converteix en expert i s’hi dedica professionalment fins a dia d’avui. No és fins als volts de 2014 que es decideix a provar amb la fotografia, disciplina que sempre l’havia atret.

Al 2015 el seu amic Gès Burgès del bar Hot Blues d’Igualada l’anima a fer fotos a algun dels concerts de jazz que programa cada dijous. El maridatge entre fotografia i música en directe resulta explosiu i l’afició a la fotografia de concerts va creixent de manera exponencial. Comença a fotografiar tots els concerts i espectacles escènics on el deixen entrar amb la càmera. Poc després entra a formar part de l’equip de fotògrafs de la revista digital “La Tornada”, fet que li obre la porta a obtenir acreditacions per fer fotos a concerts de caire més professional i amb artistes de renom nacionals i internacionals. Això l’ajuda a projectar fermament el seu portafolis.

El 2018 li arriba el primer encàrrec per a fer-se responsable de la fotografia de la Festa Major Alternativa de Sallent (La Fumera), el 2019 rep l’encàrrec del Festival Cantilafont, però és el 2019 que decideix fer el pas definitiu i convertir-se en professional quan la Fira Mediterrània de Manresa el fa responsable de la fotografia de la mostra internacional. Des d’aquest moment ha estat fotògraf del Cicle de teatre Test o dels Tallers Musicals d’Avinyó, que conta amb un planter de professors de primera línia del panorama musical de Catalunya com Andrea Motis, Santi Careta o Meritxell Nedderman. És aquí on coneix a Michael League, guanyador de 4 Grammys amb la banda de jazz nordamericana Snarky Puppy i el contracta per a un grapat de sessions fotogràfiques. Les seves imatges són conegudes i reconegudes per un bon nombre d’artistes de les arts escèniques amb els que manté una bona relació tan personal com professional. Recentment ha entrat a formar part de l’equip de fotògrafs de la prestigiosa revista Mas Jazz.

La Filanda espai de creació

Article anteriorLa Creu Roja ha atès 255 persones al centre d’acollida de la Garriga en el primer semestre de 2021
Article següentLa Garriga crearà un punt de referència per la recerca de feina de persones amb diversitat funcional amb Fundació Viver de Bell-lloc
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.