La Creu Roja ha atès 255 persones al centre d’acollida de la Garriga en el primer semestre de 2021

De les 255 persones ateses, se n’han detectat 42 com a  vulnerables i se les ha derivat a un centre de llarga estada, on se les acompanya i s’hi treballa de forma integral; des de la Creu Roja es fa una crida oberta a totes les persones que vulguin per incorporar-se com a voluntariat de suport al programa

0
Intervenció personalitzada i integral d’una persona allotjada al centre de la Garriga per part de personal especialitzat de la Creu Roja

En aquest primer semestre de l’any, la Creu Roja ha prestat atenció humanitària a 255 persones al Centre d’Acollida, d’Emergències i Derivacions de la Garriga. D’aquestes, 138  han deixat el centre durant la primera setmana d’estada i 49 n’han marxat en la  segona setmana, després de retrobar-se amb les seves xarxes socials o familiars.

El servei d’acolliment residencial d’urgència que la Creu Roja gestiona a la Garriga té  l’objectiu de cobrir temporalment les necessitats bàsiques d’allotjament en cas d’urgències puntuals. Les funcions d’aquest servei són l’allotjament, l’acolliment i convivència i el suport social.

L’espai, gestionat per la Creu Roja, tot i que abans estava destinat a l’atenció de famílies sol·licitants de protecció internacional, des d’inicis de 2021 s’ha reconvertit en un centre d’acollida de persones vulnerables de recent arribada a l’Estat espanyol per costes. Aquesta activitat es porta a terme des del programa d’Atenció Humanitària a Immigrants.

Avaluació i diagnòstic de vulnerabilitats

Al centre s’hi realitzen tasques d’avaluació i diagnòstic de casos, centrant-se en la detecció de vulnerabilitats. Les dificultats viscudes en el país d’origen, així com durant el trajecte migratori, sumat a les situacions individuals, sanitàries i a la falta corresponent de mitjans a la seva disposició poden posicionar al col·lectiu d’atenció en una extrema vulnerabilitat. És per això que, des del centre, es treballa amb una perspectiva integradora, així com preventiva, posant un especial èmfasi en la detecció de possibles víctimes de tràfic d’éssers humans, l’acompanyament en els processos de sol·licitud de protecció internacional i la identificació de possibles menors.

L’equipament humanitari té establert tots els protocols corresponents per donar resposta a totes les incidències que puguin sorgir en la gestió diària del centre temporal d’acollida, així com també es realitza un sistema d’avaluació continuada per reconduir les situacions específiques que puguin sorgir segons les necessitats.

En aquest sentit, durant aquesta mateixa setmana, s’ha incorporat a l’equip una nova figura educativa de carrer a fi de reforçar el vincle amb el municipi en el marc de les activitats de ciutadania i entorn.

Crida oberta de voluntariat a la ciutadania

Atesa la necessitat de reforçar aquest vincle amb la ciutadania del municipi, des de la Creu Roja es fa una crida oberta a tothom qui vulgui perquè s’incorpori com a voluntariat de suport al programa i al centre entès com un espai de participació ciutadana.

Per això, qui estigui interessat al municipi de la Garriga en sumar-se al voluntariat, pot  adreçar-se a la Creu Roja, al telèfon 93 861 12 40.

Sobre la Creu Roja

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que col·labora des de fa 155 anys amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribin a totes les persones arreu del món.

A Catalunya la Creu Roja compta amb més de 16.600 voluntaris i més de 300 punts  d’atenció a tot el territori que permeten atendre anualment mig milió de persones, 165.000 de les quals en programes socials. L’entitat té també el suport de més de 227.0000 socis, empreses i aliats.

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present a 192 països i actua sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Voluntariat, Unitat i Universalitat.

Creu Roja

Article anteriorLa Garriga reclama una interlocució directa amb ADIF 
Article següentLa fotografia de concerts de Txus Garcia s’exposa aquests dies a El Nou Trull
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.