La Garriga reclama una interlocució directa amb ADIF 

El senador Reniu preguntarà pels plans de les obres ferroviàries 

0

L’equip de Govern de la Garriga tem que les obres de supressió de pas a nivell i del desdoblament de la via es facin sense previ consens de l’ajuntament. Així ho han expressat la regidora de Via Pública, Neus Marrodán i l’alcaldessa Dolors Castellà al senador republicà Josep Maria Reniu, que ha visitat la Garriga dins la ronda de contactes amb municipis del Vallès Oriental per recollir les demandes del territori en qüestions que afecten les institucions de l’estat espanyol.

L’Ajuntament ja ha expressat aquest neguit en diverses ocasions, com en la reunió que Marrodán i l’alcaldessa Dolors Castellà van mantenir al maig amb representants del ministeri d’Obres Públiques. En aquella trobada, Castellà va proposar de fer una reunió trimestral i tenir com a interlocutor únic el coordinador de Pla de Rodalies de Catalunya. Des d’aleshores que no s’ha mantingut més comunicació i l’Ajuntament de la Garriga “no ha rebut de manera oficial el retorn del projecte ni ha pogut conèixer i intervenir en el disseny de les fases de l’obra, especialment aquelles que afectaran la mobilitat al municipi”, concreta Marrodán. El senador del grup d’Esquerra Republicana es va comprometre a buscar aquesta interlocució i a preguntar sobre els plans de les obres.

La trobada també va servir per tractar dels actius immobiliaris de la SAREB, a qui també es reclama un canal de comunicació per poder disposar del llistat precís dels habitatges del banc públic que hi ha a la Garriga. El regidor d’Habitatge, Xavier Bernaldo, considera que “d’aquesta manera es podria treballar la demanda de lloguers socials en aquests immobles i els serveis municipals tindrien una fotografia encara més acurada del parc d’habitatges buits al municipi”. Reniu està recollint aquestes demandes a tots els municipis de la comarca i d’altres territoris per poder reclamar el catàleg precís de propietats i poder-les gestionar des dels ajuntaments.

Servei escàs de Correus

Finalment, l’alcaldessa Dolors Castellà també va manifestar les deficiències del servei de Correus a la Garriga, que “no es correspon al nombre d’habitants”. La freqüència mitjana dels lliuraments és d’un cop per setmana, i l’horari d’atenció al públic es va reduir “amb l’excusa de la COVID-19”, El senador Reniu es va comprometre a preguntar pels plans de Correus a la Garriga i a demanar l’ampliació de l’horari del servei així com l’adequació al nombre d’habitants.

ERC amb Acord

Article anteriorProu infraestructures de cara a la galeria
Article següentLa Creu Roja ha atès 255 persones al centre d’acollida de la Garriga en el primer semestre de 2021
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.