El disbarat que la nova normativa de terrasses de l’Ajuntament suposa per la restauració

El portaveu municipal, Ángel Guillén, s’ha preguntat “quin sentit té ficar, en ple rebrot de la pandèmia, la gent dins dels locals a unes hores on la Garriga ja té pols, ja hi ha vida”

0

Ciutadans (Cs) la Garriga, davant la informació coneguda ahir per boca de diversos propietaris de bars i restaurants del nostre poble en què se’ls prohibeix posar les terrasses al carrer abans de les 9 del matí, no la podem més que titllar de disbarat i despropòsit, així com una mostra d’un nou acarnissament d’aquest Ajuntament vers aquest sector.

Així ho ha qualificat el portaveu del Grup Municipal, Ángel Guillén, que a més a més s’ha preguntat “quin sentit té ficar ara, en ple rebrot de la pandèmia, en ple estiu, a la gent dins dels locals —alguns dels quals tenen més espai fora al carrer que dintre— a unes hores en què la Garriga ja té pols, ja hi ha vida”, aspecte que representa pel portaveu de Cs “un greuge comparatiu amb d’altres activitats”. Segons Guillén “això els farà perdre clientela, riscos sanitaris a banda”.

Per Guillén, el fet de prohibir la col·locació de les terrasses fins les 9 del matí representarà “noves pèrdues econòmiques —per esmorzars que deixaran de servir— per aquests petits autònoms que són dels que més han patit les restriccions de la pandèmia” i ha puntualitzat que “les poques ajudes municipals que han rebut han estat gràcies a la perseverança de l’oposició, en especial per la feina duta a un Ple Municipal pel PSC i Ciutadans davant la negativa del Govern a que hi haguessin fons per aquestes ajudes”.

Guillén ha lamentat “les formes utilitzades pel Govern d’ERC, un cop més, per fer les coses sense informar de res prèviament a l’oposició, actuant unilateralment, de manera prepotent i enviant a la policia municipal als locals per comunicar-los la decisió del Govern i que en cas de no complir se’ls multaria”. Per Guillén, aquest fet demostra “el que ja venim denunciant en molts plens des que el Govern d’ERC té la majoria absoluta amb el pacte amb els ex de Junts: la seva bunkerització, la seva manca d’empatia per dialogar amb l’oposició i enviant la policia amb l’amenaça de multa si s’incompleix; veiem el seu afany recaptatori, aquesta dèria que tenen per anar a tocar les butxaques dels garriguencs i garriguenques amb la intenció de fer-nos pagar la factura de l’enorme deute que estan acumulant i per la seva nul·la actuació en buscar solucions per quadrar els comptes de l’Ajuntament”.

Per últim, des de Cs demanem al Govern Municipal que rectifiqui aquesta pèssima mesura immediatament i, com també ha declarat Guillén, enviem “el nostre suport al sector de la restauració garriguenc i totes les mesures de protesta i reivindicació que tinguin a bé fer davant aquest nou atropellament del nostre Ajuntament vers aquests treballadors autònoms que tenen també personal al seu càrrec els quals necessiten un govern que els faciliti la vida, no que els la compliqui encara més”.

Cs La Garriga

Article anteriorCampanya pel dret a l’habitatge digne
Article següentOidà! i La Garriga Digital, units per impulsar el comerç local
Sección local del partido político Ciutadans. Secció local del partit polític Ciutadans.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.