“Declaraciones recortadas”, d’Irina Edery, obre el cicle d’estiu del Petits Formats de la Filanda 

La Filanda espai de creació obre la temporada d’estiu del cicle expositiu de Petits Formats al Nou Trull de la mà de la jove artista de la Garriga Irina Edery. Aquest talent de només 20 anys ja treballa com a ballarina sobre els escenaris.

0

La Filanda espai de creació obre la temporada d’estiu del cicle expositiu de Petits Formats al Nou Trull de la mà de la jove artista de la Garriga Irina Edery. Aquest talent de només 20 anys ja treballa com a ballarina sobre els escenaris.

El cap de setmana va actuar a la Sala Barts de Barcelona en l’espectacle “Peter Pan” de la Companyia Som-hi Dansa i ara s’arrisca a presentar la seva vessant més plàstica en forma de collage a partir de textos publicats en el seu primer llibre “Dos décadas de preguntas”.

La seguirà el fotògraf Txus Garcia amb l’exposició “Black and light”, que actualment està exposant a Igualada les seves imatges sobre concerts, dansa i espectacles abans de la pandèmia; tal i com els hem viscut sempre. L’estiu sempre ha estat sinònim de concerts, festivals i esdeveniments a l’aire lliure i l’obra de Txus Garcia ens recorda que ja queda menys perquè tornem a estar plegats gaudint de la música, ballant, emocionant-nos l’un al costat de l’altre i compartint emocions.

Aquest estiu, La Filanda, espai de creació ha apostat per joves talents plens d’energia, color, vibrants, perquè ara, més que mai, hem de recuperar energies i alimentar l’ànima.

IRINA EDERY (@irinaedery)

Nascuda a Granollers el 29.04.2000 a les 22:40 h. No és casualitat que aquesta artista neixi el Dia Internacional de la Dansa i sigui ballarina.

Tampoc sorprèn que amb 20 anys decideixi escriure la seva biografia “Dos décadas de preguntas” perquè l’Irina viu la vida amb molta intensitat i es detura a respirar; aquests dos factors fan que escrigui la seva realitat transformant-la en poesia o fent que aquesta es transformi en realitat.

Amb 20 anys, escriure una autobiografia és inusual, com ella, i ara ja és en ple procés del segon llibre, on ha decidit il·lustrar part del seus pensaments amb imatges en forma de collage, dibuix i fotografia.

Ballarina i escriptora, ara obre pas a la seva creativitat il·lustrant els seus propis pensaments en forma de collage. Irina (a ella és difícil posar-li etiquetes).

DECLARACIONES RECORTADAS

El títol d’aquesta exposició pren el seu nom d’un text del llibre autobiogràfic d’Irina Edery.

Quan pensem en collage pensem a retallar, a tallar un fragment d’una imatge que ens ha captivat per juxtaposar-lo amb altres imatges i textures fins a construir micromons sobre el paper o el suport que tens per casa.

Aquesta jove artista ho havia fet prèviament amb els seus textos: a cada línia que escrivia creava un nou món i, a la que has llegit un fragment, ja ets dins d’un altre univers, potser el teu univers o potser el teu univers a través de les seves emocions.

Treballant el collage fa el mateix: són dos llenguatges diferents però en tots dos hi trobem les mateixes preguntes, dolors i dubtes que poden tenir milions de respostes.

Un món rotund però fràgil, 

Un llenguatge senzill però ple de sentiments complexes

Com les seves peces…

Lleugeres, plenes de color, dinàmiques que gairebé t’acaronen

I darrera d’aquestes pots sentir totes les pulsacions, textures, hores i proves, ansietats i alegries.

Collages (al seu art també és difícil posar-li etiquetes)


La Filanda espai de creació

Article anteriorComunicat en relació a la modificació del projecte de La Sorrera Bike Park
Article següentOrdre del dia del Ple municipal de juny de 2021
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.