Reniu reclama que es concretin i executin d’una vegada les inversions de l’R3

Fa un esment especial al desdoblament fins a la Garriga

0

El senador d’Esquerra Republicana Josep M. Reniu ha reclamat aquest dimarts al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, que es concretin i s’executin d’una vegada les inversions que el govern espanyol té pendents des de fa dècades a la línia R3 de Rodalies, i que té com una de les principals exigències al territori el desdoblament de la via entre les estacions de Montcada i Vic.

Reniu s’ha estrenat aquest dimarts a la sessió de control al govern durant el Ple de la cambra alta. El senador osonenc ha ironitzat que en relació al desdoblament de l’R3 no s’ha fet absolutament res, “tot i que el 2008 el Ministeri de Foment ja va presentar un estudi informatiu acceptant l’extrema necessitat de l’obra”.

Segons ha recordat, el que s’han fet són actuacions “merament cosmètiques” sense haver incidit en l’operativa de la línia: “Res orientat a millorar la infraestructura, res orientat a plasmar el desdoblament de la línia entre Montcada i la Garriga. Res orientat a millorar la mobilitat de més de mig milió de potencials usuaris no només del Vallès Oriental i Osona sinó també de comarques limítrofes, que dia rere dia es veuen expulsats cap a l’ús de el vehicle privat, amb el negatiu impacte en la necessària sostenibilitat mediambiental”.

En la seva resposta, Ábalos s’ha limitat a dir que els pressupostos generals de l’Estat preveuen més que doblar la inversió ferroviària respecte als anteriors, i que l’11 de maig es va reunir per primera vegada la comissió de seguiment creada amb la Generalitat, consells comarcals i ajuntaments per on passa la R3. Com a actuacions concretes, ha anunciat que “els propers mesos” es licitarà l’estudi informatiu per al desdoblament del tram entre Centelles i Vic, i que està en fase de supervisió l’estudi per a la prolongació de la via 2 a l’estació de Vic per la capçalera sud.

Les demandes de Josep M. Reniu arriben després que en la darrera sessió de control d’ara fa 15 dies, i a preguntes del també senador d’ERC Jordi Martí Deulofeu, Ábalos enumerés les inversions que el seu ministeri ha fet en el tram de la línia pel Ripollès, d’entre les que va destacar els 9,5 milions per a la millora del túnel de Toses, la propera licitació del projecte per a la reparació i millora del pont sobre el riu Ter a Ripoll i l’estudi per a la supressió d’un pas a nivell a Ribes de Freser.

ERC amb Acord

Article anteriorRepartim 250 clavells per mantenir l’esperit del Corpus
Article següentExtraescolar d’escalada amb el Centre Excursionista Garriguenc, a partir d’octubre

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.