La Garriga Digital

El Corpus de la Garriga tindrà una sardana dedicada

El proper diumenge 6 de juny a la Garriga tindrà lloc la primera ballada de sardanes d’aquest 2021 en motiu de la festa de Corpus. La cobla Jovenívola de Sabadell oferirà una ballada de 9 sardanes al Passeig, a l’alçada del Balneari Blancafort, a les 7 del vespre. 

D’entre les sardanes programades convé ressaltar l’estrena de la sardana ‘Corpus a la Garriga’ que el compositor Antoni Guinjon i Simeón (Riudoms, 1927) ha dedicat a la festa de Corpus garriguenca. La sardana és fruit d’una petició de l’Agrupació Sardanista la Garriga amb la voluntat de refermar la festa per excel·lència de la Garriga a través de la sardana i amb la intenció que s’interpreti per cada festa de Corpus.

La vinculació d’Antoni Guinjoan amb la Garriga ve de lluny atès va dirigir l’orquestra Manuel Blancafort varis anys des de la seva fundació. Per això, la sardana que s’estrenarà se sumarà a altres sardanes que el mateix compositor ja ha dedicat a la Garriga i a la seva gent, peces que porten títols com ‘Recordem a Josep Maurí’, ‘La Doma’, ‘Teresa’, ‘el Passeig de la Garriga’ o ‘A l’amic Albert Benzekry’.  

Antoni Guinjoan, actualment jubilat, és violinista i ha estat professor de música impartint classes de violí durant més de 30 anys a l’escolania de Montserrat. És autor de prop d’una seixantena de sardanes.

Agrupació Sardanista la Garriga

Exit mobile version