Una nova ocasió de gaudir de la transhumància a la Garriga

0
Panoràmiques de la Garriga i els seus entorns - Fons Blancafort, Centre de Documentació Històrica de la Garriga, Ajuntament de la Garriga

La transhumància es defineix com un pastoreig en moviment constant, adaptant-se a l’espai de zones de productivitat canviant.

Es diferencia del nomadisme en tenir assentaments estacionals fixes i un lloc principal al que pertany la població que la practica.

L’Associació Agrària de la Garriga, fent honor a aquesta activitat tant antiga culturalment i interesant per a tothom (principalment per la gent més jove), vàrem iniciar fa uns anys una festa reivindicativa, el dia de la Transhumància: teníem a la nostra població un ramat d’ovelles de Can Nualart que, cada any, feia una petita ruta fins a Can Miquel, masia situada sota mateix del Santuari de Puiggraciós.

Aprofitant aquesta petita Transhumància, dediquem la festa a acompanyar les ovelles al llarg de tot al camí amb una bona munió de gent. Al arribar a la casa de Can Miquel, la festa seguia amb una bona degustació d’un plat que voldríem que esdevingués típic de la Garriga, la caldereta de xai, que, per cert, va resultar ser una menja exquisida!

Enguany no disposem del moviment del ramat d’ovelles de Can Nualart, però volem seguir organitzant els actes de la transhumància i que tothom qui vulgui pugui gaudir de la caminada (ja sigui amb codis QR o amb un circuit marcat). Presentarem també el documental “Vindran temps millors” i farem debat amb Miquel Vallmitjana de Som lo que sembrem, que esperem ens serveixi per tenir una visió acurada del que és i ha de ser la pagesia del futur.

Finalment tindrem a l’abast de tothom una exposició del camí ramader de Marina (que va de muntanya a mar), acompanyat d’una xerrada a càrrec de Joan Rovira i Daniel Guirado que portarà per títol “Present i futur de la transhumància”.

I com cada any… us hi esperem!

Associació Agrària de la Garriga

Article anteriorLa Garriga floreix amb el Corpus i el 35è concurs popular d’aparadors!  
Article següentCelebració del centenari de la pintora i gravadora Conxa Sisquella i Planas a la Garriga 
Si el camp no produeix, la ciutat no menja. Produir, distribuir, compartir, aprendre i menjar localment.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.