Teatre antifeixista pels 90 anys d’ERC

Es recordaran els garriguencs deportats als camps nazis

0

La peça teatral Domicili inconegut servirà aquest dissabte per reconèixer les garriguenques i garriguencs represaliats pel feixisme, aquest dissabte 29 de maig a Can Luna (18 h). L’obra, basada en la novel·la Adreça desconeguda de Katherine Kressman Taylor, recrea la correspondència entre dos amics alemanys, una amistat que esdevé cada cop més difícil i problemàtica. Escrita el 1938, ha esdevingut un dels presagis de l’holocaust. En aquest cas, la dramatització és de la companyia Som 2, dirigida per Josep Maria Roviralta, que és un dels dos protagonistes juntament amb David Serrano. En podeu veure un avanç aquí:

L’acte inclourà unes breus intervencions de reconeixement a Obduli Garcia i Felip Codina, garriguencs deportats als camps nazis, a càrrec de l’historiador Quim Fornés i Joan Garriga en nom de la Garriga Secreta. Esquerra Republicana de la Garriga organitza aquest homenatge en el marc de la commemoració del seu 90 aniversari.

Justament, al plenari d’aquest dimecres 26 de maig es presenta una moció —amb moltes possibilitats de prosperar— en què es demana al Memorial Democràtic la concessió de sengles ‘stolpersteine’ en homenatge a Obduli Garcia i Felip Codina. Es tracta de llambordes metàl·liques que recorden víctimes del nazisme als seus punts d’origen, com la que s’ha col·locat al Palau de la Generalitat en record de Lluís Companys.

Al migdia, Jenn Díaz

La jornada de commemoració del 90 aniversari comença al migdia (12 h) amb reivindicació feminista. L’escriptora i diputada republicana Jenn Díaz presenta el llibre Dona i poder, com i per què feminitzar la política al carrer de Can Xic Corder. La membre de Jovent Republicà Zainab Tamara, la regidora Txell Catalan i l’alcaldessa Dolors Castellà intervindran en la presentació aquest assaig on es fonamenta la importància de la presència de dones a tots els espais de poder. L’epíleg del llibre el signa Tània Verge Mestre, que aquesta setmana s’estrena en el càrrec de consellera de Feminismes i Igualtat.

ERC amb Acord

Article anteriorSessió de cinema a l’Alhambra amb improvisació musical a càrrec dels Amics del Jazz
Article següentLa Garriga floreix amb el Corpus i el 35è concurs popular d’aparadors!  

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.