La Doma acollirà el nou espectacle ‘Del mort i de qui el vetlla’

0

A partir dels microrelats de diverses autories catalanes i de músiques dedicades a la mort d’allò més diverses, la Cia. Professors Substituïbles es burlarà Del mort i de qui el vetlla. Ho farà a través d’un concert-literari ple d’ironia i bon humor, on els contes breus s’alternen amb les històries tragicòmiques hereves dels millors compositors de tots els temps.

L’espectacle, el proper dissabte 24 d’abril, tindrà lloc a La Doma i comptarà amb dos passis: a les 18 i a les 20 h. Les entrades, amb un cost de 6 euros, es poden adquirir al web del Teatre de la Garriga.

L’interrogant que hi ha després de la mort no em preocupa gens, segur que  serem feliços, encara que sigui descansar tranquil·lament d’una vegada, sense  músiques ni històries

Emili Teixidor

Descansin en pau…

Fitxa artística 

  • La Cia. Professors Substituïbles la formen Dani Codina, actor; Daniel Rubies, guitarres; Oriol Garcia, clarinets.
  • Amb textos de Joaquim CarbóMercè Rodoreda, Pere Calders, Jordi Masó Rahola i Anna M. Vilallonga, entre d’altres.
  • I músiques d’aquí i d’allà, d’abans i d’ara, clàssiques i modernes, totes elles amb un inevitable fil conductor: la mort.
  • Durada de l’espectacle: 60 minuts.

La Companyia

Format per dos tastaolletes musicals amb ganes de fer música i un actor lletraferit, la Cia. Professors Substituïbles comença la seva trajectòria l’any 2019 amb l’espectacle Contes Portàtils a l’entorn dels contes breus de l’escriptor Pere Calders.

Des d’aleshores han actuat a diversos espais culturals i educatius com biblioteques, centres cívics, llibreries i teatres d’arreu del país (Vilobí d’Onyà, Reus, La Garriga, Cardedeu, Guardiola de Berguedà) i la Fira d’espectacles literaris Litterarum 2019, entre d’altres. Ara continuen la seva trajectòria presentant una nova creació en format de concert literari que  combrega la música i els microrelats, per burlar-se, tal i com diu l’expressió, “Del mort i de qui el vetla”.

En els seus espectacles hi trobareu ironia, absurd i bon humor, enmig d’exquisides lletres i músiques variades arranjades per clarinet i guitarra (swing, klezmer, chorinho, música clàssica, etc.).

Tot i que és ben sabut perquè el seu nom ens ho recorda, aquests artistes professors són del tot substituïbles. Ara bé, no tot el que és efímer o està de pas esdevé poc interessant. Així que si us decidiu a conèixer-los una mica més de prop, aquí sota us en fem cinc cèntims perquè preneu idea de qui són.

Dani Codina Cuspinera

Actor professional amb més de 20 anys d’experiència en el món del teatre, el cinema i la televisió. Ha rebut formació en diferents escoles i centres educatius com el Col·legi del Teatre, l’Institut del Teatre o l’Escola Nancy Tuñón. En el terreny formatiu ha tingut la possibilitat de nodrir-se d’una diversa gamma de professorat com Boris Rotenstein, Santiago Zannou, Marc Martínez, Peter Looney (Los Angeles, USA), Rosa Nicolàs, Núria Badia, Raquel Carvallo o Joe Lewis, entre d’altres.

Dins l’àmbit laboral l’acompanya un ampli bagatge que ha estat clau per forjar en aquest actor la possibilitat d’entrenament i engranatge constant. És així com ha consolidat la seva carrera artística mitjançant diferents companyies de teatre com ara Artristras Teatre, Brou d’Arts Escèniques, Crac el Gag, Anamulimba o Frec a Frec. Com a actor teatral també l’afermen treballs relacionats amb la branca musical en espectacles com Cançó d’Amor i de Guerra (Palau de la Música). Ha participat també en nombrosos curtmetratges i llargmetratges així com sèries i TV movies.

Manté una intensa activitat com a docent dins diverses escoles, centres cívics i residències de la tercera edat.

Daniel Rubies Cenoz

Estudia guitarra clàssica amb Jordi Ibáñez Munné i Juan Mario Cuéllar, obtenint el títol de Grau Superior al Conservatori del Liceu. Amplia els seus estudis al Taller de Músics i l’Aula de Música moderna i Jazz del Liceu de Barcelona. Es trasllada a Córdoba durant un any per rebre classes de Flamenco del mestre Paco Serrano, al Conservatorio Rafael Orozco.

Ha rebut classes magistrals de guitarra clàssica de Carles Trepat, Leo Brouwer, Roland Dyens, David Russell, Sergio Assad, i de guitarra moderna de Pat Metheny, Mike Stern, Robben Ford, Scott Henderson, Toquinho i Kurt Rosenwinkel.

Sempre ha compaginat la seva activitat musical amb la docència, a les escoles Ricomà i fills, Escola de Música Sant Gervasi i actualment al Conservatori Josep M. Ruera de Granollers.

La seva visió transversal de la música l’ha portat a participar en tot tipus de projectes: festivals de guitarra clàssica, formacions de jazz, grups pop/rock, així com cantautors (Andreu Rifé) i espectacles teatrals (Cia Comsona).

Construeix una guitarra tipus Antonio de Torres sota la direcció dels Luthiers Santiago de Cecilia, amb la que toca actualment.

Oriol Garcia Molsosa

Estudia clarinet i clarinet històric amb en Carles Riera i en Lorenzo Coppola (ESMUC) i obté el títol de Grau Superior en clarinet històric amb matrícula d’honor al projecte final de carrera. Amplia els seus estudis cursant el Màster en Interpretació de la Música Antiga (ESMUC-UAB).

És cofundador de l’Ensemble Una Cosa Rara amb qui desenvolupa una intensa activitat concertística ja sigui en el camp de la música de cambra amb instruments històrics (Els germans Stadler, Cafè Saumell…) o en espectacles familiars (Clarinetàrium, Notes&Films…).

Paral·lelament ha tocat amb l’Orquestra Barroca Catalana, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Barroca de Sevilla, la Freiburger Barockorchester o Capilla Real de Madrid i en grups de música de cambra com Nachtmusique, Trio Les Bitlles i Stadler Trio entre d’altres.

Podeu trobar els Professors Insubstituïbles a Instagram, Facebook i Youtube

Article anterior«Les paraules volen», circuit artístic de la Filanda per celebrar Sant Jordi a la Garriga
Article següent1a Cursa de Transports la Garriga-Granollers: eficiència en la mobilitat en clau comarcal
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.