«Les paraules volen», circuit artístic de la Filanda per celebrar Sant Jordi a la Garriga

0

La pandèmia no va permetre celebrar Sant Jordi l’any passat com estem acostumats; compartint amor per les tradicions, celebrem el dia del llibre, en què les paraules volen. Per això La Filanda. Espai de creació proposa festejar-lo aquest any durant tota la setmana que envolta aquesta Diada amb un circuit d’instal·lacions expositives a la Garriga i una actuació poètica per fer una celebració diversificada i amb seguretat. El circuit artístic aplega diversos indrets del carrer, així com la Biblioteca Núria Albó, el jardí i centre de dia de l’Asil Hospital la Garriga i el de la casa Can Ramos, seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà.

«Les paraules volen… en blanc i negre» és el títol de l’exposició on els llibres i la paraula es tornen art i l’art en llibres i paraula. Es pot veure del 19 d’abril al 2 de maig a la Biblioteca Municipal Núria Albó de la Garriga. La paraula i el llibre centren l’eix expositiu: Alfred Trujillo Arderiu exposa cal·ligrafia i lettering (la paraula com a peça d’art), Pau Jerez Vila se centra en la tipografia i com es crea un llibre (el llibre com a peça d’art), Imma Navarro exposa llibre d’artista (com la pintura es transforma en llibre) i Mònica Segovia fa una instal·lació de papiroflèxia amb màquines d’escriure.

«Les paraules volen… es perden i es troben» és la instal·lació artística amb llibres perduts que es pot visitar als Jardins de can Ramos, seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà, entre el 19 i el 23 d’abril. Hi haurà dues instal·lacions durant la setmana que envolta a la Diada de Sant Jordi.

En una, Mònica Segovia fa una instal·lació amb papiroflèxia i màquines d’escriure a l’entrada de l’Escola de Música (és el leit motiv de l’exposició, el fil conductor perquè la seva instal·lació es basa en la faula del fil vermell).

En l’altra, Júlia Puigcarbó fa la instal·lació “El Banc”, on, sobre aquest, es deixarà un circuit de llibres folrats en negre perquè es puguin emportar però amb la condició de no saber quin t’endús fins que obres la portada; i aquí es quan el públic decideix si la història l’ha escollit a ell o bé ha estat a la inversa. L’artista Imma Navarro participa amb les capses realitzades per l’obra de teatre «Calígula», de Kòmix Teatre, i que Julia Puigcarbó ha escollit per poder formar part de la seva exposició.

Aquest espai de can Ramos també acollirà l’acció poètica amb els escriptors i escriptores de la Garriga Irina Edery, Guillem R. Dasquens i Carla Penna, acompanyats musicalment per Joel Carro, el dijous 22 d’abril, a les 19 h. És un acte gratuït però amb places limitades (reserves al telèfon 688 922 941).

«Les paraules volen… i ens transformen» és la instal·lació amb versos i poemes que perduren en la memòria i han transformat, composta per un vestit de paper fet per Esther Rivas on hi ha escrit el llibre de l’autora Carla Penna i fotografia realitzada per quan desaparegui aquesta escultura efímera. La instal·lació serà als jardins de l’Asil Hospital del 23 al 26 d’abril, però per motius de seguretat no estarà oberta al públic.

Acompanyada de dos arbres que portaran roses de paper realitzades pels residents i usuaris de l’Asil Hospital, és un projecte fet en el marc de les «Parelles artístiques», organitzat per l’Associació el Far. S’acompanyarà d’una lectura dramatitzada per l’autora del llibre Ellas… en clave femenina, de Carla Penna i acompanyada per la veu de l’Esther Rivas, la seva parella artística en aquesta incursió en el llenguatge artístic. Serà el 23 d’abril a les 11 h, però per motius de seguretat no estarà obert a públic.

A més hem realitzat  una mini instal·lació  a partir de poemes i versos que ens han proposat residents i usuaris de la Fundació Asil Hospital durant el 23 d’abril (de 12 h a 18 h) que es podrà veure a la porta del Centre de Dia, al carrer Llerona 2.

«Les paraules volen… i omplen la Garriga» completa el Circuit artístic. Són micro-poemes de poetes de fora i del poble, per carrers i espais de la Garriga. Es podran veure entre el 19 i el 23 d’abril.

La Filanda espai de creació

Article anteriorLa Bordalla s’adhereix a Arran
Article següentLa Doma acollirà el nou espectacle ‘Del mort i de qui el vetlla’
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.