Edició especial de l’Aplec dels Garriguencs a Puiggraciós

El tradicional Aplec s’adapta a la situació de pandèmia

0

El proper diumenge 25 d’abril, com cada quart diumenge d’abril, tindrà lloc l’aplec dels garriguencs a Puiggraciós en una edició marcada per les restriccions en motiu de la COVID-19. L’aplec, organitzat per l’Agrupació Sardanista, el Centre Excursionista, la Parròquia de Sant Esteve, l’escolania parroquial i la col·laboració de l’Ajuntament de la Garriga, s’ha readaptat per tal de donar continuïtat a la festa, atesa la situació actual.

Per aquest motiu, l’aplec d’enguany no es farà al Santuari sinó que la celebració s’encabirà a l’església parroquial, on tindrà lloc la renovació del Vot del poble de la Garriga a la Mare de Déu de Puiggraciós en una missa (11:30 h) on hi participarà l’escolania parroquial i la cobla Maricel de Sitges.

Una de les novetats d’enguany serà que la talla de la Mare de Déu de Puiggraciós serà portada a peu des del santuari fins a l’església parroquial per una representació de les entitats organitzadores. Enguany els garriguencs no pugen a Puiggraciós sinó que serà la Marededéu la que baixarà a la Garriga per ser venerada. 

En arribar al poble, tindrà lloc un gran repic de campanes i la talla serà rebuda a les escales de l’església per part del rector de la Garriga, Mn. Santi Collell i de l’alcaldessa, Dolors Castellà, que participarà a l’acte. En entrar al temple, la cobla i l’escolania interpretaran els goigs a la Mare de Déu de Puiggraciós, que donaran inici a la celebració religiosa de renovació del Vot de poble.

La missa acabarà amb un breu concert de sardanes cantades a càrrec de la cobla Maricel i el tenor Andreu Miret, en substitució de la tradicional ballada que es feia al santuari.

Per a donar major singularitat a l’acte, la Comissió obsequiarà a tots els assistents a les misses d’aquell dia amb un recordatori de l’aplec. La missa de Vot de poble es podrà seguir en directe a través dels canals de Facebook i Instagram de la parròquia.

Comissió de l’Aplec dels Garriguencs a PuiggraciósAgrupació Sardanista la Garriga / Centre Excursionista Garriguenc / Parròquia de Sant Esteve de la Garriga / Escolania Parroquial

Article anteriorUna Festa del Barri de Montserrat adaptada a les circumstàncies
Article següentJoan Garriga: “Comère era un home valent i determinat en els principis republicans”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.