1a Cursa de Transports La Garriga-Granollers 

Eficiència en la mobilitat en clau comarcal 

0

El dijous dia 22 d’abril del 2021, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, farem la primera cursa de transports entre la Garriga i Granollers. En cap cas es tracta d’una competició de velocitat, sinó que té la intenció de comparar diversos mitjans de transport amb l’objectiu de veure’n el cost econòmic, l’impacte ambiental i el temps de viatge de cadascun. Es tracta de realitzar un desplaçament quotidià (per feina, estudis, tràmits…) i, per això, se celebrarà entre setmana: dijous a les 8:30 h del matí i sempre respectant totes les normes de circulació. 

Fins ara la majoria de curses organitzades a la comarca han tingut com a punt d’arribada algun indret de Barcelona. L’edició d’enguany tindrà un caràcter comarcal realitzant un desplaçament habitual entre municipis propers àmpliament utilitzat. Les dues poblacions comparteixen línia de ferrocarril i bus, pel que també volem posar de manifest la necessitat d’un transport públic eficient i fiable. El fet de tenir connexió pedalable des de la Garriga fins a Granollers, passant per Les Franqueses i Canovelles, també donarà uns resultats interessants per posar en relleu la necessitat de connectar els municipis vallesans amb vies segures per bicicletes. 

El punt de sortida serà a les 8:30 h des de la Plaça de l’Església de La Garriga, i acabarà a la Porxada de Granollers. Es tracta doncs d’una cursa porta a porta, on tothom ha de sortir i arribar caminant. L’aparició de nous mitjans de transport i la curta distància del desplaçament, d’aproximadament 11 km, fa que els VMP, la bicicleta i la bicicleta elèctrica puguin obtenir bons resultats en quant a velocitat. Les modalitats que participaran a la cursa seran: a peu, corrent, amb bicicleta, bicicleta elèctrica, patinet elèctric, bus, tren, tren més bici, moto i cotxe. 

  • El seguiment en directe de la cursa el podreu fer a través del perfil de Twitter  de @pedalemLG
  • Quan: Dijous 22 d’abril, a les 8:15 h, des de la plaça de l’Església de la Garriga i fins a la Porxada de Granollers. 
  • Entitats participants: Pedalem La Garriga, Promoció Transport Públic (Vallés Oriental), Defensem l’R3 i Granollers Pedala.

Pedalem La Garriga

Article anteriorLa Garriga impulsa una Jornada Educativa sobre Economia Feminista 
Article següentUna Festa del Barri de Montserrat adaptada a les circumstàncies
Col.lectiu per la reivindicació i el desenvolupament de la mobilitat en bicicleta a la Garriga. Etiqueta’ns a #PedalemLaGarriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.