El Servei Local d’Ocupació va donar feina a 271 persones el 2020

L'any passat va augmentar el nombre d'assessoraments i tutories respecte l'anterior, mentre que les persones incorporades com a demandants d'ocupació varen ser 212, una xifra inferior a la del 2019 (248)

0

Ubicat, des del setembre passat, a Can Raspall, l’SLO ha fet balanç de la seva tasca durant l’any 2020, marcat inevitablement per la pandèmia de Coronavirus.

Així, en una població amb un atur de 757 persones el desembre passat (122 més que el 2019), la tasca d’aquest organisme garriguenc ha estat cabdal per a assessorar, acompanyar o directament trobar feina a centenars de persones que varen requerir els seus serveis.

A diferència d’anys anteriors, la tendència d’utilització de les TIC (telèfon, xarxes socials, videotrucades o correus electrònics) ha anat clarament a l’alça, òbviament condicionats per la situació d’emergència sanitària, de manera que l’atenció presencial va ser anecdòtica i el nombre d’accions grupals també va disminuïr un 25% respecte l’any anterior, si bé moltes d’elles es varen poder adaptar de forma virtual a través de videoconferències.

Una constatació que s’ha pogut extreure després de revisar les xifres, com era de preveure, són les activitats econòmiques que s’han vist més afectades per la crisi sanitària: com és sabut, aquestes han estat les relacionades amb el comerç, l’hostaleria o la restauració, com també les relacionades amb els serveis a les persones.

L’organisme municipal pretén ser referència entre la població pel que fa al suport sobre la vida laboral de la ciutadania, de manera que preveu reforçar diversos àmbits destinats a sectors més concrets, sense obviar els serveis habituals com són l’assessorament, la formació o el seguiment.

D’aquesta manera, s’ajudarà als usuaris per tal que puguin adquirir competències digitals bàsiques, com ara aprendre a adquirir certificats per a signar digitalment o bé com fer-ho per accedir als tràmits del consistori i d’altres administracions públiques.

Als majors de 45 anys, per la seva banda, se’ls dotarà d’eines per a reintroduïr-se al mercat laboral a través d’orientació ocupacional, tècniques i competències digitals per a la recerca de feina, mentre que als més joves se’ls adreçarà una campanya per a presentar-los les opcions i recursos que els ofereix el Servei Local d’Ocupació.

Article anteriorEls 200.000 euros dels Pressupostos participatius ja tenen destí
Article següentOrdre del dia del Ple municipal telemàtic de març de 2021
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.