«La música amansa las fieras», de Guillem Comino, al Petits Formats de la Filanda

Del 15 de març al 3 de maig, al Nou Trull

0

El músic i escultor Guillem Comino s’estrena exposant al cicle Petits Formats, a partir del dilluns 15 de març i fins el dia 3 de maig, amb la proposta «La música amansa las fieras», escultures de metall que combinen música i animals. La mostra es podrà veure al Nou Trull.

La Filanda espai de creació vam obrir el cicle Petits Formats d’aquest any 2021 amb l’exposició del dissenyador de lettering Alfred Trujillo Arderiu, en el que va ser una proposta arriscada, el fet de presentar cal·ligrafia i paraules com a peces d’art. I seguim en aquesta línia de fer propostes diferents, aquesta vegada presentant escultura en un espai que realment no està dissenyat per exposicions, com és el restaurant el Nou Trull.

Guillem Comino (@metal.otsen.art)

Guillem Comino (la Garriga, 1994) és músic i escultor, si bé és més conegut com a músic, ja que com a artista i escultor aquesta és la seva primera exposició. Ara fa un any va començar a experimentar amb un petit soldador i una serra radial. L’escultura amb metall reciclat era una disciplina que Guillem Comino tenia pendent des de feia temps, i el confinament i la falta de feina li va donar l’oportunitat de crear, experimentar i començar a crear peces.

Inspirat en la natura, les situcions quotidianes i els oficis, fa que la seva obra sigui molt eclèctica, no només per temàtica sinó també amb la mesura d’aquests. Comença a publicar les seves peces i la seva forma d’experimentar a xarxes socials i li arriben els primers encàrrecs i compres, fet que converteix aquest any en un període molt intens en la creació escultòrica.

“Cada obra té un tros de mi. Sempre que n’entrego una em ve un sentiment de tristesa, però també de felicitat per poder deixar una part meva a casa de tots aquells qui han confiat en mi”, diu l’artista

I aquest any de descobriment per a ell davant aquest llenguatge l’ha dut, aquest mes de març, a tenir dues exposicions a la Garriga: una, la ja esmentada, i l’altra, la “Mostra d’Art del Dia Internacional de les Dones”, una exposició col·lectiva realitzada a la Fundació Fornells Pla-Conxa Sisquella en motiu del Dia Internacional de les Dones i en honor al 100 aniversari de l’artista.

«La música amansa las fieras»

És una exposició dividida en dues grans parts, música i animals, dues de les grans passions de Guillem Comino i que uneix en peces escultures de metall. Aquestes són petites històries de materials que ell ha transformat —podríem parlar de reciclar— però, en aquest cas, la paraula és transformar: una cullera es transforma en ala i moltes faran un ocell; o una cadena de bicicleta passarà a ser una corda de guitarra; o, amb dos claus, farà volar lleugera una libèl·lula. No hi ha límits perquè els elements quotidians es transformin a les seves mans, d’aquí que insistim que en Guillem Comino no recicla, transforma.

La Filanda espai de creació

Article anterior‘Botifarra de la Garriga’ ja és una marca col·lectiva
Article següentConsulta ciutadana per a definir el Pla de màrqueting turístic de la Garriga
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.