Reivindiquem la nostra diada i el sentiment de colla amb la campanya #cuidemlacultura

El ball de Gitanes de la Garriga tornem a portar els nostres balls als carrers del poble en el punt àlgid d’una campanya que busca reivindicar el valor de les colles, les persones que en formen part i la cultura popular

0

La campanya en qüestió, acompanyada per les etiquetes #cuidemlesgitanes #cuidemlacultura busca reivindicar la importància de la cultura popular, les colles que hi col·laboren i els detalls que les caracteritzen. A través d’una sèrie de publicacions a les xarxes socials, la colla hem mostrat com ens preparem pel dia de la ballada i com cuidem tots els seus elements, des de la música als balladors i a la decoració dels espais que ocupen.

L’activitat busca també animar a diferents entitats de cultura popular a que comparteixin la seva manera de cuidar els detalls que les caracteritzen, amb la voluntat de fer créixer aquesta iniciativa.

Actualment, quasi un any després de l’inici de la pandèmia i amb unes restriccions que afecten la cultura en molts àmbits, Ball de Gitanes La Garriga vol fer una crida a la cohesió entre les entitats del poble per tal de mostrar que la cultura al municipi segueix sent vigent, viva i més forta que mai, amb una mirada que deixi enrere l’apatia generada per aquests mesos tan durs que la COVID-19 ha portat.

El moment àlgid d’aquesta campanya van ser els petits tastets de les danses que formen part del repertori de danses del ball de gitanes de la Garriga realitzat el passat diumenge: seguint les mesures de seguretat i prevenció per la COVID-19, grups petits de 4 a 6 persones van sortir de manera espontània a passejar vestits de gitanes i, amb mascareta i distàncies, van realitzar a espais a l’aire lliure petites mostres d’algunes danses, sempre evitant causar aglomeracions allà on ballessin.

Ara la colla busquem animar a les altres entitats a utilitzar l’etiqueta #cuidemlacultura i esperem, amb ànims i esperança, tornar a omplir els carrers ben aviat. FUSTA!

 

Ball de Gitanes La Garriga

Article anteriorOrdre del dia del Ple municipal telemàtic de febrer de 2021
Article següentL’Ajuntament compta amb un servei de cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana
Tradició, música i festa. Omplim les places i els carrers de la Garriga per Carnestoltes. Grup de joves que volen tornar el Ball de Gitanes al poble

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.