Victòria folgada de JxCat a la Garriga, seguida d’ERC i PSC

4

La jornada electoral d’aquest inusual 14F ha finalitzat, a la Garriga, amb la còmoda victòria de Junts per Catalunya després d’aconseguir el 31,31% dels suports gràcies als 2.315 vots aconseguits; ERC és segona força amb el 23,87% dels sufragis (1.765 vots) i el PSC tercera, amb el 14,61% (1.080 vots).

La CUP se situa en quarta posició després d’aconeguir el 10,75% dels suports (795 vots) i En Comú Podem són cinquens amb el 5,1% (377 vots); VoX aconsegueix el 3,99% de les votacions (295 vots) i supera Ciutadans, amb el 3,12% (231 vots).

La participació a la Garriga, com a la resta del país, ha estat la principal damnificada d’aquestes eleccions, situant-se en un 60,28%, el que representa un descens de gairebé 26 punts respecte els comicis del 21 de desembre de 2017, que fou de 86,13%. Han votat, doncs, 7.084 garriguencs d’un cens total de 13.874; 102 dels quals ho han fet de forma nul·la.

  

En clau catalana

A nivell nacional, victòria del PSC després d’aconseguir 33 diputats, els mateixos que ERC i seguits, de ben aprop, per JxCat, amb 32. Aquest empat virtual presenta un escenari amb dues principals opcions de govern: una reedició del pacte independentista o bé un nou tripartit dels republicans amb Comuns i un PSC que gairebé ha doblat els anteriors 17 escons.

Per la seva banda, VoX ha irromput amb força al Parlament (11 escons) i se situa com a quarta força; la CUP ha millorat de forma substancial els seus resultats de fa tres anys (passa de 4 a 8); i En Comú Podem i PP repeteixen representació (8 i 3, respectivament).

La davallada de la jornada, com avançaven la majoria d’enquestes, l’ha protagonitzada Ciutadans, que passa de guanyar les anteriors eleccions amb 37 diputats a enfonsar-se fins als 6 escons.

Aquestes eleccions han servit, també, per a reforçar la representació de l’independentisme a la cambra catalana, que amplia la seva majoria absoluta després de sumar 4 escons als 70 que va aconseguir el 2017 i superar, per primera vegada, el llindar del 50% en vots: 51,2%.

Article anteriorUna pinzellada al panorama electoral, a les portes del 14F
Article següent2.315 gràcies, la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

4 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.