O Esquerra Republicana o el model ‘Valls’

0

Voldríem dedicar aquest darrer missatge previ a les eleccions de diumenge a explicar àmpliament els compromisos electorals d’Esquerra Republicana de Catalunya, com la conselleria d’Acció pel Clima, la integració de Serveis Socials i Sanitaris, la conselleria d’Igualtat i Feminismes, el model territorial, d’habitatge i de connectivitat no centralitzada, la consolidació de la Formació Professional dual, la gratuïtat de les escoles bressol… i també a posar en relleu el que ha representat pel país mantenir les escoles obertes, la gran tasca i recursos destinats al Departament de Salut o els ajuts a autònoms, afectats pels ERTOS i d’altres sectors perjudicats per la crisi, o l’aflorament de 220 milions d’euros del frau fiscal. Però l’hora és greu.

L’hora és més greu del que sembla. L’extrema dreta no té com a objectiu governar: la seva fita és condicionar la política a favor de quatre privilegiats, influir en les preocupacions de la gent i culminar la jugada frenant o la conquesta de drets individuals i col·lectius —o manllevant-los— des de les institucions democràtiques. La violència era un recurs del segle XX, ara complementari. Per això la seva probable entrada al Parlament de Catalunya —a tots els racons del món— ha d’encendre tots els senyals d’alarma, i estem a poques hores de què això passi.

Apel·lem a la gent a anar a votar el 14 de febrer. El Govern català —des del departament de Bernat Solé— garanteix la seguretat de les eleccions i només hem de dedicar una estona a acostar-nos al punt de votació que ens toca a la Garriga. El gest més útil per frenar l’extrema dreta és la participació, i el segon més útil és votar la llista que més li barrarà el pas, perquè això és el que hem fet durant 90 anys d’història i molts hi han deixat la pell.

A la recta final de la campanya, l’únic partit independentista que pot guanyar les eleccions és Esquerra Republicana. Per això cal superar el perill que pot representar la repetició del model Manuel Valls de l’Ajuntament de Barcelona: l’accés del 155 al Govern català perquè no el tinguin els independentistes. Imagineu la nòmina de consellers i conselleres, començant per Carrizosa.

Cada vot a Esquerra Republicana val per dos (o tres): per minoritzar l’extrema dreta a les nostres institucions i també per posar l’independentisme al capdavant del Parlament, liderant un nou cicle cap a la independència des de l’esquerra, al costat de la gent. La nostra proposta és ben coneguda: reorganitzar-nos per acumular encara més forces i tornar-ho a fer a partir dels grans consensos: autodeterminació i amnistia.

A les municipals del 2019 us vàrem demanar confiança per canviar de lideratge independentista a la Garriga des de l’esquerra, i ens la vàreu donar. Ara us demanem que feu la mateixa reflexió a nivell de país.

El tercer valor del vot a Esquerra és la governança neta i compromesa amb la vida de les persones i la seva llibertat. No volem una instantània bonica i combativa la nit de diumenge. Volem fer avançar el país: sortir de la crisi, reconstruir-lo i avançar amb pas ferm cap a la república de tothom.

ERC amb Acord

Carta de l’alcaldessa

Benvolguda garriguenca, benvolgut garriguenc,

Com bé saps, el proper 14 de febrer ens han convocat les Eleccions al Parlament de Catalunya.

Entenc els dubtes, les reticències, les pors i les incerteses que genera la situació sanitària. Hem treballat, però, perquè aquesta jornada electoral transcorri amb normalitat i per garantir el dret a la salut de les persones.

En aquesta campanya ha quedat molt clar que estem, de nou, davant d’una nova operació d’Estat: volen evitar un Parlament i un Govern democràtic, republicà i independentista a Catalunya i governar com sigui, fins i tot acceptant l’abstenció de l’extrema dreta, per tal de convertir-nos en una sucursal del Govern espanyol. Per això és més necessària que mai la teva participació, el teu vot.

Vam votar i tornarem a votar les vegades que faci falta, per voluntat pròpia o per imperatiu legal, però sobretot, perquè estem convençuts i convençudes que la democràcia sempre guanya.

Permeteu-me, doncs, demanar-vos un esforç més: el 14F cal que omplim les urnes i que cap vot republicà es quedi a casa.

Confio, de nou, que omplirem les urnes de democràcia i de república, perquè el futur del nostre poble i del nostre país depèn de tots i cadascun del vosaltres, i només la nostra participació garantirà que assolim els nostres objectius col·lectius més ambiciosos.

El teu suport és indispensable perquè assolim la societat més justa, més lliure i més pròspera que volem.

Cordialment,

Dolors Castellà i Puig, Alcaldessa de la Garriga

Sense comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.