La CUP Un Nou Cicle per Guanyar presenta a la Garriga les seves propostes electorals

Dilluns passat la candidatura va presentar davant del Teatre Patronat de la Garriga algunes de les seves propostes i plantejaments en matèria de cultura, educació i llengua

0

Irene Puig, una de les dues regidores que la formació anticapitalista té a la Garriga, va presentar l’acte fent una defensa de la cultura catalana popular i les treballadores del sector.

Per la seva banda, el número 26 de la llista per la demarcació de Barcelona, Roger Prims, exregidor de la Garriga i professor de secundària, va destacar la importància de la llengua catalana com a element cohesionador, alhora que de connexió al món. Prims es va referir a l’educació pública advertint que no es pot construir res si l’educació pública no garanteix els fonaments d’un futur digne per a les classes populars i si aquesta es manté subordinada a lògiques economicistes.

L’advocat Xavier Pellicer, i número 4 per la circumscripció de Barcelona, va desgranar alguns dels plantejaments que la CUP Un Nou Cicle per Guanyar defensarà durant la propera legislatura. En educació, Pellicer va defensar la desprivatització de l’educació i la gratuïtat des dels 0 anys fins la universitat, alhora que va atacar els concerts educatius i l’existència de barracons i va exigir la necessitat d’invertir un 6% dels pressupostos en educació.

Xavier Pellicer: ‘Cal revertir la precarietat endèmica que pateixen les treballadores culturals’

Pellicer va insistir en l’alarmant situació del català, amb un ús que recula arreu dels Països Catalans i amb uns estats espanyol i francès que el desprotegeixen en els àmbits educatiu, cultural i judicial. Davant d’aquesta situació és necessari impulsar un Pla contra la minorització del català, afirmà l’advocat cupaire.

Per tancar l’acte, Pellicer es referí a la cultura com a bé de primera necessitat i motor del progrés social, considerant l’accés a la cultura un dret social bàsic, universal i inalienable. Cal ‘revertir la situació de precarietat endèmica que pateixen les treballadores culturals, accentuada en el context de crisi econòmica’, manifestà Pellicer, que també es referí a la necessitat de democratitzar els serveis i equipaments culturals mitjançant la gestió directa, i a la creació d’una entitat pública de gestió de drets de propietat intel·lectual que garanteixi el seu control democràtic i l’accés universal als seus continguts. Per últim, va fer èmfasi en la necessitat de donar suport a la cultura popular des de l’àmbit municipal, facilitant eines i recursos per a realitzar la seva activitat en l’actual context de pandèmia.

Consulta el nostre programa polític aquí

CUP

Article anteriorL’acte principal de campanya de Junts comptarà amb Meritxell Budó, Jordi Turull i Lluís Puig
Article següentO Esquerra Republicana o el model ‘Valls’
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.