“Letter Ink o la nova cal·ligrafia” de la mà d’Alfred Trujillo, al cicle Petits Formats de la Filanda 

0

La Filanda espai de creació obrim el cicle Petits Formats d’aquest any 2021 amb l’exposició del dissenyador de lettering Alfred Trujillo Arederiu, de “nomaszebras”. La paraula agafa el seu valor real i es mostra en forma de poesia visual. La mostra, titulada “Broken”, es podrà veure a partir del 19 de gener fins al març d’aquest any. Degut als horaris limitats per la pandèmia, a l’espai expositiu del Nou Trull s’allarguen les exposicions a més d’un mes per poder arribar a una major part de públic d’una manera més dosificada.

Del 19 de gener a finals de març

ALFRED TRUJILLO ARDERIU (@nomaszebraswww.nomaszebras.com)

Alfred Trujillo Arderiu (Sabadell, 1980) és dissenyador gràfic i il·lustrador. Des de fa més de deu anys exerceix com a professor de gràfica publicitària i interactiva a les escoles EMAD la Garriga i a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa. Compagina la docència amb projectes reals, on ha col·laborat amb diverses agències de publicitat, estudis i editorials.

BROKEN

No és fàcil visionar una exposició sobre LETTERING en un moment on el disseny gràfic i on les tipografies ens arriben d’una manera tan fàcil com la de descarregar el tipus de lletra que ens interessa en el nostre dispositiu electrònic. Però aquí plantegem que cada lletra i cada paraula agafa una nova dimensió perquè les han creat expressament per la peça.

No descarrega d’internet o no copia i enganxa, com fem nosaltres… sinó que les paraules formen part del concepte i de la tècnica. On afegim valor a la paraula.

I en un moment on les utilitzem en va i on la paraula només és una eina, aquí pren una altra dimensió, on la paraula és paraula i és molt més que una paraula. Les paraules que estan aquí no només descriuen, il·lustren o critiquen; aquí creen un problema i augmenten les preguntes per no resoldre-les.

És part de l’art de la creació i pot ser desagradable que et sacsegin per problemes sense solució però és un malestar que honra la teva intel·ligència i maduresa com a espectador.

La Filanda espai de creació

Article anteriorL’habitatge: un dret convertit en privilegi, també a la Garriga
Article següentActes de commemoració del 82 aniversari del bombardeig de la Garriga
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.