Fem feminisme o només parlem en femení i ja ens ho pensem?

0

Junts per la Garriga, després d’un any tant marcat per la COVID-19, on els confinaments han donat cabuda a un augment de violència masclista i a un àmbit laboral femení molt debilitat, volem iniciar aquest any 2021 dedicant aquest article a totes les dones i nenes per a donar-los el nostre suport.

Sovint, ens oblidem que de violències n’hi ha de molts tipus: en general és fàcil identificar les violències per assassinat, agressions físiques, etc., però n’hi ha de menys visibles i no per això són menys greus. En són un exemple les humiliacions en públic o privat i el menyspreu o xantatge emocional. 

Des de l’Ajuntament, per tal de fer front a aquests tipus de violències estructurals, s’han programat una sèrie d’activitats amb l’objectiu de poder prevenir, detectar i actuar en suport a la víctima. Afrontar una agressió sovint és difícil, tant per la víctima com per les persones del seu entorn i confiança. Per tant, us animem a participar d’aquestes activitats (Ajuntament de la Garriga/Servei d’Informació i Atenció a Dones – SIAD).

En referència a la bretxa salarial, tot i haver-se reduït, encara se situa en el 23%, segons el darrer informe Evolució de la bretxa salarial de gènere a Catalunya, que recull les xifres del 2017. Més enllà de tenir sous més baixos, les diferències laborals entre homes i dones es demostren en altres indicadors: les dones tenen, en general, contractes amb més parcialitat i més temporalitat i, com més llarga és la vida laboral, més profunda és la distància entre sexes.

Així doncs, cal un compromís unitari de la societat i de les administracions, en fets i no només en fer servir paraules en clau femenina, per garantir la vida digna de les dones.

No oblidem les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere que comparteixen el mateix origen que les desigualtats de gènere: el sistema patriarcal. Junts per la Garriga, apel·lem als homes a no ser còmplices d’aquesta xacra. Volem refermar-nos amb el compromís per a eliminar des de l’arrel les violències masclistes i, sobretot, avançar en la construcció d’un model d’abordatge de les violències sexuals.

Cal que encarem els reptes de futur que hi ha pendents per tal d’assolir serveis i espais de qualitat, sense fissures, on no hi tingui cabuda cap mena de violència masclista ni de gènere.

Junts per la Garriga

Article anteriorLa Garriga converteix l’espai de la fossa de la Doma en Memorial de tots els morts de la guerra 
Article següentL’habitatge: un dret convertit en privilegi, també a la Garriga
Treballem pel nostre poble. #LlibertatPresosPoliticsiExiliats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.