El Tió cagarà unes festes molt fredes a la Garriga

Després d'una segona quinzena de desembre que està resultant poc freda, la cosa canviarà aquests últims dies del 2020, coincidint amb l'arribada de les festes nadalenques

0
193

A finals de setmana una massa d’aire molt fred es despenjarà del pol Nord i abraçarà bona part d’Europa, portant temperatures més baixes del que tocaria a casa nostra a partir de divendres. Els termòmetres cauran en picat durant el dia de Nadal i el matí de Sant Esteve serà gèlid. Tant que, amb molta probabilitat, serà el més fred d’aquest any que està a punt d’acabar. Fins ara, la mínima del 2020 al centre de la Garriga és de +1,7ºC. Qui tampoc faltarà a la cita, com és habitual aquí a la Vall del Congost, serà la Saligarda.

Més enllà d’aquest fred intens, amb màximes que es mouran entre els 5 i els 10ºC al poble, també esperem alguns ruixats durant la nit i el dia de Nadal (en forma de neu al Montseny, potser no gaire lluny del poble). Sant Esteve i diumenge continuarem amb un fred molt viu però sec, és a dir, amb domini del sol. A més llarg termini, la setmana que ve sembla que podrien tornar els ruixats i el fred s’accentuaria encara més, per una segona glopada d’aire molt fred procedent de latituds àrtiques. Si això acabés passant, entraríem en un escenari de neu a cotes baixes o molt baixes. Caldrà seguir-ho.

De moment, el que està clar és que el temps farà honor a la nadala i el desembre acabarà congelat. Així doncs, aneu buscant més llenya i poseu les calefaccions a to. Vés que algunes àvies o avis del poble no diguin que aquest Nadal haurà estat com els d’abans…

Que passeu totes i tots unes bones festes i, sobretot, cuideu-vos molt!

Martí Oliveras Aumedes

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.