El Tió cagarà unes festes molt fredes a la Garriga

Després d'una segona quinzena de desembre que està resultant poc freda, la cosa canviarà aquests últims dies del 2020, coincidint amb l'arribada de les festes nadalenques

0

A finals de setmana una massa d’aire molt fred es despenjarà del pol Nord i abraçarà bona part d’Europa, portant temperatures més baixes del que tocaria a casa nostra a partir de divendres. Els termòmetres cauran en picat durant el dia de Nadal i el matí de Sant Esteve serà gèlid. Tant que, amb molta probabilitat, serà el més fred d’aquest any que està a punt d’acabar. Fins ara, la mínima del 2020 al centre de la Garriga és de +1,7ºC. Qui tampoc faltarà a la cita, com és habitual aquí a la Vall del Congost, serà la Saligarda.

Més enllà d’aquest fred intens, amb màximes que es mouran entre els 5 i els 10ºC al poble, també esperem alguns ruixats durant la nit i el dia de Nadal (en forma de neu al Montseny, potser no gaire lluny del poble). Sant Esteve i diumenge continuarem amb un fred molt viu però sec, és a dir, amb domini del sol. A més llarg termini, la setmana que ve sembla que podrien tornar els ruixats i el fred s’accentuaria encara més, per una segona glopada d’aire molt fred procedent de latituds àrtiques. Si això acabés passant, entraríem en un escenari de neu a cotes baixes o molt baixes. Caldrà seguir-ho.

De moment, el que està clar és que el temps farà honor a la nadala i el desembre acabarà congelat. Així doncs, aneu buscant més llenya i poseu les calefaccions a to. Vés que algunes àvies o avis del poble no diguin que aquest Nadal haurà estat com els d’abans…

Que passeu totes i tots unes bones festes i, sobretot, cuideu-vos molt!

Martí Oliveras Aumedes

Article anterior13 raons per un ‘no’
Article següentDes de Junts, us desitgem un Bon Nadal i Bon 2021, la Garriga!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.