Els Pastorets tornen a la Garriga per Nadal amb un espectacle amb novetats i sorpreses

Durant els últims mesos l’associació Fem Pastorets, que enguany celebrem el quinzè aniversari, hem estat treballant en un espectacle innovador que sorprendrà al públic. Al voltant de 130 persones participen en l’actuació que es podrà veure el 25, 26 i 27 de desembre i el 9 i 10 de gener 

0
Assaig de Els Pastorets de 2020 - Fotografia de Ramon Ferrandis

L’associació Fem Pastorets tornem a programar aquestes festes una nova edició de l’espectacle dels Pastorets de la Garriga. L’entitat portem treballant des del mes de juny per adaptar la representació nadalenca a les circumstàncies actuals, fent compatibles les restriccions amb una de les tradicions més emblemàtiques de Nadal. El 2020 es compleixen 15 anys des de la recuperació de les representacions al municipi i, per tant, es converteix en un any especial en tots els sentits.

El text d’enguany és una adaptació de Els Pastorets, o l’Adveniment de l’Infant Jesús, de Josep Maria Folch i Torres, que porta per títol Els Pastorets i el misteri del bosc de Malhivern. Un guió dels directors, Joan Monells i Lluís Pérez, que repeteixen al capdavant de l’espectacle per tercer any consecutiu.

Després del confinament, en plena desescalada durant el mes de juny, Fem Pastorets es comencem a plantejar de quina manera es podrà programar l’obra de teatre al Patronat. L’associació i la direcció vam optar per buscar una alternativa que faci possible que els més de 80 actors i actrius de cada any puguin participar a la representació. Finalment, tot i les restriccions d’aforament dalt de l’escenari, s’ha preparat una obra on no hi faltarà ningú.

Tots els equips de l’entitat han fet un gran esforç per portar dalt de l’escenari els Pastorets. Un grup de persones que, de manera desinteressada, han destinat hores durant els últims mesos per un espectacle diferent i sorprenent per l’espectador.

El president de l’associació Fem Pastorets, Jordi Roig, explica alguns dels secrets:

“Enguany hi ha moltes sorpreses preparades i no volem explicar gaires detalls. Només us podem dir que dalt de l’escenari hi apareixeran tots els actors i que l’escenografia tornarà a deixar-nos amb la boca oberta. Si això és possible és gràcies a tots els equips de l’associació Fem Pastorets i, especialment, als directors que porten treballant-hi durant els últims 6 mesos. Volem que tothom vingui al teatre a gaudir aquestes festes perquè, tot i que semblava impossible, ho hem aconseguit”

El guió torna a combinar la tradició i la innovació. Per aquesta raó, tot i les referències a les circumstàncies que s’estan vivint, els Pastorets busquen convertir-se en un espai d’humor per gaudir-lo en família. L’infern i els pecats capitals volen fer la vida impossible a quatre pastors que s’han perdut mentre collien herbes al bosc de Malhivern. Serà el Cel capaç de salvar-nos dels malèfics plans de l’avern?

En total, uns vuitanta actors i actrius apareixeran dalt de l’escenari, als quals cal sumar-hi tots els col·laboradors de l’espectacle, fins a superar la xifra de 130 persones. Al mateix temps, cal fer un agraïment especial a aquelles famílies de la Garriga que han obert les portes de casa seva durant els últims mesos per fer realitat la representació. L’equip d’escenografia, capitanejat per en Francesc Garcia, presenta uns decorats que s’han estat preparant els últims 3 mesos. D’altra banda, continua la música en directe durant l’espectacle, un dels principals al·licients de la representació dels Pastorets.

Els directors, Joan Monells i Lluís Pérez, defineixen l’espectacle de la següent manera:

“Quan comencem a elaborar el guió sempre pensem en com donar un nou gir a la història d’en Lluquet i en Rovelló. Aquest any hem tingut molt material degut a l’actualitat que estem vivint. L’hem agafat i hem fet una adaptació on la rialla està assegurada. Hem fet uns Pastorets perquè puguin agradar de la persona més petita a la més gran. L’espectacle està assegurat: músics en directe, un elenc actoral immillorable i uns equips tècnics que poden ser l’enveja de moltes companyies de teatre professional”

 

“Els directors hem procurat coordinar-ho tot perquè el dia de l’estrena tot sigui al seu lloc gràcies al genial equip humà que hi ha al darrere. De distància interpersonal n’hi ha hagut molta però no ens ha faltat l’escalf necessari. Tothom ha treballat en equip i de forma molt compactaa. Els assajos han estat durs per respectar mesures de seguretat però tothom hi ha posat el millor de la seva part per fer que aquests pastorets siguin molt GRANS”

L’entitat vol dedicar l’obra a tot la Garriga, però especialment als que ens han deixat aquest any. Un dels actors més ‘grans’ i estimats de l’entitat, que sempre tenia marcats al calendari els mesos d’octubre a desembre pels Pastorets, en Salvador Solà i Dachs, ens va deixar el passat mes de març. Durant el 2020 també hem perdut una de les pioneres del teatre amateur a la Garriga, i durant molts anys, vinculada amb els Pastorets durant els anys 50 i 70, la Salut Miró Boatella. Aquesta representació va especialment dedicada per tots dos i per aquelles persones que avui tampoc hi són. El seu record ens ha de convidar a seguir defensant els Pastorets i la cultura popular.

L’espectacle dels Pastorets de la Garriga compta amb un total de 7 representacions: 25 i 26 de desembre a les 19h; 27 de desembre a les 11:30 h i a les 18 h; 9 de gener a les 19 h; i 10 de gener a les 11:30 h i a les 18h. S’han programat més sessions per aconseguir que tothom pugui venir al Patronat, malgrat les restriccions d’aforament que han limitat el públic que pot assistir al teatre.

Les entrades es poden comprar a través del web teatrelagarriga.cat 

Associació cultural Fem Pastorets de la Garriga

Article anteriorLa Garriga, la teva millor botiga
Article següentJosep Marata assumeix la presidència d’ERC la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.