Propostes de pressupostos 2021 i posició respecte la pròrroga del contracte amb SOREA

0

Sobre la pròrroga del servei d’abastament d’aigua:

En el proper ​Ple Municipal​ de dilluns 30/11 es porta a votació la ​pròrroga del contracte del servei d’abastament d’aigua​. Un contracte que es va signar l’any 1991 amb l’empresa SOREA i té vigència fins al 31 d’aquest desembre i on, explícitament, no s’hi contempla cap mena de pròrroga.

Una pròrroga ha d’estar explicitada en el contracte. A més el règim de pròrrogues sempre està supeditat a la norma més favorable a la lliure concurrència. Per tant, entenem que el govern en planteja una que ​no s’ajusta a llei.P er això vam sol·licitar​ un dictamen jurídic extern amb relació a l’accessibilitat de pròrrogues que ens confirma que no es pot ampliar la durada del contracte i es prohibeix qualsevol ​pròrroga no prevista​. Apel·lant al principi de la lliure concurrència, de llibertat de tracte i de transparència, i per tant, conclou que és necessària la continuïtat obligatòria del servei​ fins que hi hagi un canvi de model de gestió o bé es torni a licitar.

Per això, des de la CUP de la Garriga, ​exigim que es retiri de l’ordre del dia del Ple de dilluns 30/12 la pròrroga del contracte del servei d’abastament d’aigua amb SOREA i que se segueixi prestant el servei de forma forçosa.

Paral·lelament demanem que comencin els treballs de forma immediata sobre els ​models de gestió del servei d’abastament de l’aigua.

Des de la CUP sempre hem posat en relleu la necessitat de​ gestionar de forma 100% pública ​el servei d’abastament d’aigua, perquè creiem que garanteix criteris d’eficiència, de democratització dels recursos naturals i permet abaixar el preu del rebut.

Tot aquest procés ens fa veure una ​manca de previsió per part del govern municipal​. Hem arribat a un mes de l’extinció d’un contracte signat l’any ‘91 i no tenim la feina feta, tot i la nostra insistència.


CUP La Garriga

Article anteriorLes conferències de l’AUA tornen al teatre de la Garriga
Article següentA l’ASIC il·luminarem la Garriga durant la campanya de Nadal
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.