L’Ajuntament de la Garriga s’il·luminarà avui amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat

L’Associació Som Prematurs ha instat aquesta acció el dia 17 de novembre per sensibilitzar sobre les problemàtiques associades als naixements prematurs

0

Un total de 27 Ajuntaments de Catalunya han confirmat ja que es vestiran de color lila el proper dimarts 17 de novembre, Dia Mundial de la Prematuritat. Els consistoris responen així a la petició realitzada des de l’Associació Som Prematurs per ajudar a fer visible el fenomen de la prematuritat i les problemàtiques que comporta. Són els Ajuntaments de L’Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Sabadell, Lleida, Reus, Igualada, Arenys de Mar, Begues, Besalú, Calaf, Cassà de la Selva, Corbera de Llobregat, La Garriga, La Pobla de Claramunt, Lliçà d’Amunt, Maspujols, Montblanc, Òdena, Palau-solità i Plegamans, Prades, Riudoms, Sant Feliu de Codines, Sant Feliu de Guíxols, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Vicenç dels Horts, Vidreres, Vilanova del Camí i també la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l’Urgell. Montblanc il·luminarà un tram de muralla, i alguns ajuntaments petits que no disposen de focus s’adheriran a la jornada amb altres accions.

En tot el món, 1 de cada 10 naixements té lloc abans de la data prevista de part, i les complicacions associades a aquests naixements són la primera causa de mortalitat infantil per sota dels 5 anys. A més, la prematuritat —especialment si és extrema— pot comportar discapacitats físiques i psíquiques, seqüeles de salut i retards en el desenvolupament psicomotriu i l’aprenentatge.

Una celebració alternativa

Enguany, la pandèmia de COVID-19 ha impedit que Som Prematurs pogués celebrar la festa multitudinària que organitzava cada any per donar ressò a la causa i oferir un punt de trobada a les famílies. Així, l’Associació ha demanat la col·laboració dels consistoris perquè el Dia Mundial del Prematur continuï essent objecte d’atenció pública. Els Ajuntaments catalans i la Diputació de Girona s’afegeixen així a la llista d’edificis públics de tot el món que il·luminen les seves façanes de color lila per solidaritzar-se amb la Prematuritat.

Com a alternativa als actes d’anys anteriors, Som Prematurs promourà igualment una penjada virtual de mitjonets i històries personals a les xarxes socials que gestiona. A més, enviarà lots de regals als hospitals on és present per tal que les famílies dels nadons prematurs ingressats a les unitats neonatals (UCIN) se sentin acompanyades.

Acompanyament online

Si bé la COVID-19 ha interromput l’acompanyament presencial a les UCIN que oferia l’Associació, des de maig l’entitat està realitzant aquesta acció de manera virtual tres vegades al mes mitjançant videoconferències. A més, Som Prematurs ha publicat aquest estiu una Guia de Prestacions a la Prematuritat que ha tingut molt bona acollida entre les famílies. Altres accions previstes a curt termini són la distribució d’extractors de llet als hospitals per tal de facilitar la lactància materna a les famílies amb menys mitjans i el repartiment de neveres portàtils a les noves mares per transportar la llet des de casa.


Sobre l’Associació SOM Prematurs

Som Prematurs es una associació sense ànim de lucre nascuda amb l’objectiu d’acompanyar les famílies en la carrera de fons que suposa un naixement prematur. Els proporciona un punt de trobada, suport, informació i aprenentatge on se senten escoltats i on poden compartir experiències, resoldre dubtes, escoltar les preocupacions i opinions, i òbviament també compartir els èxits. Actualment, Som Prematurs compta amb delegades en nou hospitals catalans.

Som Prematurs

Article anteriorLluís Solà i Dachs publica un llibre dels guions de les seccions d’història de l’esport de Ràdio Silenci
Article següentERC dels dos vallesos presentem esmenes als PGE en favor de la interconnexió ferroviària
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.