Lluís Solà i Dachs publica un llibre dels guions de les seccions d’història de l’esport de Ràdio Silenci

'50 Gran Històries Curioses i Oblidades de l’Esport del Segle XX' és la nova publicació de Lluís Solà i Dachs on recull les seccions d’història de l’esport emeses al programa Passeig Esportiu que s’han emès des de febrer de 2016

0

Es tracta d’un seguit de relats que volen posar llum a les vides, trajectòries i fites aconseguides per un llarg seguit d’esportistes d’arreu del món. Entre els 50 relats hi ha figures del futbol, el ciclisme, l’atletisme o la boxa, entre d’altres. Tot plegat és també un reflex de la popularització de l’esport durant el segle XX, des del moment que va convertir-se en un fenomen de masses fins l’actualitat.

El llibre recull totes les seccions emeses al programa Passeig Esportiu, presentat per Jordi Roig, que s’emet a la ràdio municipal de la Garriga, Ràdio Silenci, tots els dilluns de 20h as 21h, al 107.4 FM o a través de radiosilenci.cat. Un programa d’esport local que un cop al mes, aproximadament, repassa diferents fites esportives de la mà de Lluís Solà i Dachs, des del febrer del 2016. Des de llavors, s’han explicat un llarg seguit d’històries fins arribar a la cinquantena que s’han volgut recollir en el llibre. Durant aquests gairebé 4 anys han passat per l’emissora periodistes com Frederic Porta, Joaquím Roglan i personalitats com l’històric massatgista del FC Barcelona, Àngel Mur.

Entre les històries hi ha grans tragèdies, celebritats que amb el pas dels anys han estat oblidades, curiositats i un llarg etcètera d’aventures que han seguit els oients de Ràdio Silenci amb interès durant els últims anys. Un seguit d’esdeveniments que, en alguns casos, ha seguit de prop el propi Lluís Solà i Dachs, un gran seguidor de l’esport en general durant tota la seva vida.

El llibre ja es pot comprar a la llibreria Strogoff de la Garriga, a partir de l’11 de novembre. Un cop les circumstàncies sanitàries ho facin possible, la intenció passa per fer una presentació oficial de 50 Gran Històries Curioses i Oblidades de l’Esport del Segle XX.


 

Lluís Solà i Dachs (Barcelona, 1932)

Enginyer tèxtil. Durant la seva vida s’ha especialitzat en els estudis de la premsa catalana, principalment la humorística. És l’autor d’antologies dels setmanaris El Be Negre, Cu-Cut!, En Patufet, Papitu i L’Esquella de la Torratxa. També ha fet els tres volums de L’Humor Català (1978).  Ha publicat obres de referència com La caricatura política i social a Catalunya (1965-2005) i la biografia Andreu Dameson. Geni de la Caricatura, amb el dibuixat Jaume Capdevila, Kap.

També s’ha interessat per l’esport, ho proven els llibres L’atletisme (1966), Xut! (1971), L’humor culer (1998, amb el dibuixant Cesc) i De Gamper a Cruyff (2014). Així com de la selecció de guions al programa Passeig Esportiu de Ràdio Silenci 50 Gran Històries Curioses i Oblidades de l’Esport del Segle XX (2020).

Ràdio Silenci

Article anteriorEl centre de la Garriga té un nom
Article següentL’Ajuntament de la Garriga s’il·luminarà avui amb motiu del Dia Mundial de la Prematuritat
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.