Bernat Picornell inicia a la Garriga una roda de visites a poblacions del traçat de la línia R3

Recull les demandes i inquietuds dels ajuntaments per presentar-les al Senat

0

Bernat Picornell, senador vallesà d’Esquerra Republicana, ha iniciat a la Garriga una ronda de visites a diversos municipis per on passa la línia R3 de Rodalies de RENFE.

El republicà s’ha reunit amb l’alcaldessa Dolors Castellà i la regidora de Territori Neus Marrodán, amb l’objectiu de recollir les demandes dels ajuntaments per on passa una de les línies més deteriorades de la xarxa ferroviària a Catalunya i, sens dubte, la més precària de l’entorn metropolità de Barcelona.

Castellà i Marrodán han traslladat la seva preocupació pel desenvolupament de diversos projectes que té Adif a la Garriga, especialment pel precedent de la supressió d’un pas a nivell al sud del municipi, les obres del qual es van iniciar sense avisar l’ajuntament: ”Després de tenir una relació fluïda amb l’equip d’enginyers el 2016, un cop els projectes de la Garriga passen a Adif percebem que per ells són obres de poca magnitud, però que tenen una afectació gran per a un poble petit com el nostre. Per això insistim en aconseguir diàleg i informació constant de tot el que volen fer”.

La gestora d’infraestructures ferroviàries té previst suprimir els passos a nivell que travessen la Garriga, fet que suposa l’ampliació del pas pel passeig dels Til·lers i canvis en la urbanització dels voltants: “Ens temem que un dia comencin obres i no comptin que durant un temps una part important del poble, amb escoles, quedi incomunicada”. La Garriga també es veu afectada per la construcció d’una estació transformadora elèctrica per abastar la demanda energètica que generaria la segona via de la línia R3. Segons la informació amb què compta l’ajuntament de la Garriga, la supressió dels passos a nivell ja està licitada i adjudicada, i les darreres notícies és que s’ha aturat l’execució per acabar el projecte de l’estació.

A partir de tota la informació recollida, Picornell presentarà preguntes i propostes al Senat espanyol en sessions de control de l’executiu, alhora que parlarà amb contactes de l’executiu per canalitzar les inquietuds dels municipis afectats: “La nostra tasca a Madrid és fer servir els canals institucionals, però també aprofitar la presència per contactes ‘de passadís’ per obtenir informació i contactes als ministeris”. Amb tot, Picornell admet que entre la COVID19 i la proximitat de les eleccions a Catalunya, “tot està molt encallat”.

El senador vallesà continuarà recollint informació a diferents municipis de la comarca. La roda de visites continua el proper dimecres 28 d’octubre a Parets del Vallès i l’endemà a Tagamanent.

ERC amb Acord

Article anteriorL’Ajuntament ens sanciona amb 640 euros pel mural de la Biblioteca
Article següentOrdre del dia del Ple municipal telemàtic d’octubre de 2020

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.