L’Ajuntament ens sanciona amb 640 euros pel mural de la Biblioteca

0

El passat divendres 15 d’octubre vam rebre una notificació de l’Ajuntament de la Garriga, que ens sanciona per haver fet el mural reivindicatiu a la biblioteca Núria Albó amb 640 € (el doble de les despeses de neteja). Les raons per les quals se’ns sanciona són, per una banda, la no coincidència entre l’esbós presentat per la nostra assemblea i el resultat final del mural i, per l’altra, se li suma “l’agreujament del trencament de la bona fe i confiança legítima per part de l’entitat contravenint vers l’ajuntament”.

L’Ajuntament inicia, doncs, un procés de sanció vers una entitat juvenil que l’únic que ha fet és dur a terme una activitat que ja havia estat autoritzada pel mateix Ajuntament, seguint tots els procediments requerits i, per tant, ja coneixia la temàtica que es pretenia desenvolupar, malgrat que l’esbós no coincidís amb el resultat final del mural. Entenem que, més enllà d’excuses formalistes, el que ha molestat al govern és el contingut del missatge. Ens reafirmem: La policia no només mata als EUA, també als Països Catalans i a l’estat espanyol.

Estem vivint aquesta situació amb molta preocupació, i més quan la forma d’actuar d’un “govern d’esquerres” és fer servir el càstig econòmic per a la resolució de problemàtiques socials, bàsicament un modus operandi propi de formacions polítiques com Ciutadans la Garriga, que reiteradament ha demanat que es prenguin mesures contra la nostra entitat.

Gràcies a l’articulació de l’Esquerra independentista dels Països Catalans, sabem que no estem soles i per això ens hem posat en mans de les advocades d’Alerta Solidària —organització a la qual sempre hem estat, estem i estarem agraïts per la seva tasca— per resoldre aquesta situació.

Fotografia presa a les 18 h del 06/10/2020. L’Ajuntament ha esborrat més parts del mural.

La Bordalla

Article anteriorFotografia de carrer de Joan Edo Pérez, nova exposició de Petits Formats
Article següentBernat Picornell inicia a la Garriga una roda de visites a poblacions del traçat de la línia R3
Assemblea de joves de la Garriga. Socialisme, Feminisme, Independència!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.