Exposició “Artística-ment, F art F” amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

0
Ànima d'androide - Oriol Capella i Xavier Puig

Diversos comerços del Barri de Montserrat de la Garriga acullen, del 10 d’octubre —Dia Mundial de la Salut Mental— a l’1 de novembre de 2020, l’exposició col·lectiva itinerant “Artística-ment, F art F“. La majoria de peces han estat realitzades en el projecte de “Parelles artístiques 2019-2020” a càrrec d’artistes de l’Associació i Club Social El Far, i dues peces s’han fet sota el comissariat de La Filanda Espai de creació.

Aquesta mostra portava temps esperant veure la llum perquè es va veure deturada per l’estat d’alarma que es va produir derivat a la situació de COVID-19, ja que estava programada per la Festa del Barri de Montserrat de la Garriga d’abril de 2020. Ara s’ha decidit portar-la a terme perquè es va normalitzant la situació i perquè octubre és el mes de la Salut Mental i, concretament el dia 10, el Dia Mundial de la Salut Mental.

Aquesta exposició és col·lectiva pel format de Parelles artístiques: els artistes col·laboren amb participants del Club Social El Far i desenvolupen peces a partir de les seves inquietuds, treballant diversos llenguatges plàstics. És així com creen peces d’art. I és itinerant per diversos motius: un d’ells, proposat pel Club Social El Far, ja que fa relativament poc que van obrir seu en aquest barri de la Garriga i tenen ganes de fer-se conèixer entre els veïns i veïnes del poble. Volen fer portes obertes per normalitzar la vida social i comunitària de les persones amb problemes de salut mental.

Laberinto de colores – Maria Martín i Susanna Tura

Forma part de la filosofia de La Filanda apropar art i cultura de manera activa i social a la Garriga. A més, tenint en compte les normes de seguretat derivades de la COVID-19, el format serà una manera més segura i eficaç de seguir normes, ja que socialment tots estem acostumant-nos a moure’ns amb seguretat quan anem a comprar.

A l’exposició s’hi podran veure un total de 12 peces artístiques en comerços del Barri de Montserrat, que han cedit els seus espais interiors i aparadors i que s’han afegit a aquesta proposta artística de manera entusiasta i amb ganes de participar-hi. Entre d’altres, hi ha Les plomes de la llibertat, una instal·lació d’art floral creada expressament per l’artista Clàudia Codony per a mostrar les il·lustracions de Marta Fernández a l’aparador d’Instal·lacions Pareras; també es pot veure una calavera, Planeta Craneal, que dona més esperit rock a la Barberia Rock Barber; o el quadre que estarà en sorteig entre els clients que comprin durant aquest mes en aquest espais a Xapó Fruits. Les Ballarines de cala Morisca es mostraran en l’immens aparador de Sinergia Make Up i La Naturaleza Habla a Guia’m_ Espai d’estudis i Assessorament Pedagògic.

La naturaleza habla – Sandro de Ponte i Toni Vila

Són espais tant diversos com les peces que s’han realitzat, si bé hem cercat que cadascuna d’elles casés la temàtica, concepte o estètica amb els comerços que han acollit. Una mostra artística diferent a les que estem acostumats a veure en un sol espai però que, gràcies a la implicació social dels comerços i diversos centres, així com l’Associació de Barri de Montserrat, s’ha pogut dur a terme.

Proposta de recorregut expositiu

 1. Laberinto Colores, de Maria Martin i Susanna Tura. Farmacia Mimó (aparador petit).
 2. Anima Androide, d’Oriol Capella i Xavier Puig. Carnisseria La Moreneta.
 3. En mi mente está quien soy, Jaime Moroldo i Tamara Ruz. Finques Jaume Travé.
 4. El camino de la paz y de la esperanza, d’Aleix Mataró i Patricia Sayago. La Fleca.
 5. El Far i la Filanda, d’Esteve Agulló i Nu Disseny.
 6. El Paisatge de Montserrat, de Jaume Guardis, Irene Salvans i Eulàlia Vila. El Far.
 7. Les plomes de la llibertat, de Marta Fernández (instal·lació de Clàudia Moreno i Marta Fernández). Aparador Can Parera.
 8. Planeta Craneal, de Marta Fernández i Jaume Mestres. Rafel Rock Barber.
 9. Bon Temps a l’hort, de Jaume Guardis, Irene Salvans i Eulàlia Vila. Xapó Fruits.
 10. Desert, de Jaume Guardis i Gerard Viñas. Agustí Perruquers.
 11. Ballarines, de Nereida Jiménez i Pilar Torrebejano. Sinergia Make Up.
 12. La Naturaleza Habla, de Sandro de Ponte i Toni Vila. Guia’m_ Espai d’estudis i Assessorament Pedagògic.

La Filanda espai de creació / El Far

Article anteriorEl proper 11 d’octubre, ballada de sardanes a la Garriga
Article següentBall de Gitanes La Garriga tornem als assajos 
Espai de suport a la creativitat i al talent, obert a artistes emergents nacionals i internacionals i col·lectius socials sense límit d’edat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.