Comunicat en resposta a la modificació del mural per part de l’Ajuntament

1
Fotografia del mural, feta el 06/10/2020, a les 13 h

Aquest matí se’ns ha convocat com a entitat a una reunió amb la tècnica de Joventut i el regidor corresponent. Se’ns ha comentat que el contingut del mural de la biblioteca no era el mateix que s’havia presentat com a esbós en la instància per a sol·licitar el permís del mateix. A més, la frase en concret “Aquí la policia també mata”, havia causat tal escàndol que diverses persones, o algun sector en concret, demanaven que s’esborrés el més ràpid possible i que s’imposessin sancions contra la nostra entitat.

Si bé és cert que l’esbós no corresponia amb el resultat del mural, era l’única manera de posar sobre la taula una problemàtica greu: els abusos policials i els seus crims, de tots els cossos policials. Els murals són un dels mitjans que la nostra assemblea de joves té per a difondre la crítica social al sistema que ens vol sempre silenciades. Un sistema que s’expressa cada cop que un independentista és detingut per lluitar per l’alliberament nacional, cada cop que una dona és assetjada, assassinada o menystinguda pel simple fet de ser dona, cada cop que un jove ha de viure de la misèria perquè té una feina precària, cada cop que rebem un cop de porra pel simple fet de voler votar i sí, cada cop que una persona és torturada i assassinada pels cossos policials de l’Estat, des de Gustau Muñoz fins Juan Andrés Benítez.

L’exigència del regidor de joventut era que esborréssim la frase o que ho farien ells i la nostra entitat hauria d’assumir les despeses de la neteja. Nosaltres, després d’haver reconegut la falta, hem rebutjat aquestes exigències perquè, malgrat tot, el missatge és completament verídic i representa una xacra que hem d’eliminar de la nostra societat per a poder viure vides dignes. Els noms que estan escrits en el mural, les persones les vides de les quals s’han perdut de manera impune, no es mereixen menys que un missatge clar i contundent.

Per part nostra, reconeixem haver canviat el contingut del mural com a única manera de fer que el nostre missatge quedi marcat de manera clara i en un lloc que tot el poble pot veure. No obstant això, continuem defensant la nostra activitat com a assemblea de joves del poble fent murals, xerrades, concerts i tots els actes que siguin necessaris per a aportar una alternativa crítica al jovent garriguenc.

Ens preocupa molt el resultat final, les exigències eren clares: o esborrar la frase o no. Una greu falta de llibertat d’expressió, ja que l’únic que al final importava era la frase. La nostra activitat política com a assemblea de joves de la Garriga, malgrat les amenaces de sancions, de no donar-nos permisos per a les pròximes activitats (i, en algun cas, fins i tot fent referència a la justícia) no es veurà limitada per les exigències del govern de l’Ajuntament de la Garriga.

Jove, organitza’t i lluita amb La Bordalla!

AQUÍ LA POLICIA TAMBÉ MATA.

Fotografia presa a les 18 h del 06/10/2020. L’Ajuntament ha esborrat més parts del mural.

La Bordalla

Article anteriorTanca La Jornada del Vallès.cat per manca de finançament
Article següentDel 10 al 12 d’octubre, noves Jornades Modernistes a la Garriga
Assemblea de joves de la Garriga. Socialisme, Feminisme, Independència!

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.