Projecció de ‘La mort de Guillem’

0

Aquest divendres 2 d’octubre a les 21:30 h, l’assemblea de joves de la Garriga, La Bordalla, organitza l’estrena de la pel·lícula “La mort de Guillem” a la Garriga, amb la col·laboració de Cineclub La Garriga i nosaltres, CUP La Garriga. La projecció es farà a l’auditori i l’entrada és gratuïta però amb l’aforament limitat. Recordeu reservar la vostra entrada mitjançant aquest enllaç.

L’any 1993 Guillem Agulló i Salvador era un jove valencià militant de l’agrupació juvenil de l’esquerra independentista Maulets que es trobava d’acampada amb els seus amics quan foren atacats per un grup neonazi. Durant aquest atac, un dels assaltants va matar el Guillem d’una ganivetada.

Aquell crim va trasbalsar a la societat d’esquerres valenciana i d’arreu dels Països Catalans, però, en canvi, va ser tractat d’ocultar pels mitjans de comunicació, que intentaren fer-ho passar com una baralla entre bandes, obviant la seva motivació política. Els seus pares iniciaren llavors una lluita per a què no s’ocultés la veritat del crim que va acabar amb la vida del seu fill.

Una campanya mediàtica per criminalitzar el Guillem i el moviment independentista per part dels mitjans; el silenci i el nul suport de les institucions, en mans del PSOE; i un judici ple d’irregularitats, es sumen a les amenaces que la família del Guillem ha rebut durant anys pel fet de cercar justícia i que no s’oblidi la veritat del que va passar.

Avui, la figura del Guillem Agulló i Salvador i la lluita de la seva família per la conservació de la memòria del seu fill ha esdevingut un motiu d’unió i una icona de la lluita antifeixista i de l’Esquerra Independentista dels Països Catalans. L’any 2019 es va donar l’inici de la campanya “La lluita continua” per a fomentar la mobilització social, política i de recuperació de la memòria del jove antifeixista i independentista.

Aquest divendres col·laborem amb La Bordalla i el Cineclub per mostrar-vos el darrer passi d’aquesta campanya, la pel·lícula “La mort de Guillem”, que narra tot allò que va passar des de la seva mort. La importància d’aquesta pel·lícula és cabdal, fins al punt que serà emesa simultàniament per TV3, À punt i IB3, sent el primer cop que s’emet per les televisions dels Països Catalans de forma simultània un programa no esportiu.

Ens veiem divendres, per mantenir viva la memòria i la lluita del Guillem! Ni oblit, ni perdó! Sempre als nostres cors, Guillem!

CUP La Garriga

Enllaç d’interès: Programa Crims, ‘Guillem Agulló, sense perdó‘, a Spotify

Article anteriorOrdre del dia del Ple municipal telemàtic de setembre de 2020
Article següentComunicat de l’Ajuntament en relació a l’escola Els Pinetons
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.