El projecte ‘Can Terrers, 2.000 anys d’història’ es presenta aquest dissabte

Estrena de l’audiovisual i les imatges 3D que ens mostren l’evolució històrica d’aquest sector de la Garriga

0

El proper dissabte 19 de setembre es projectarà, per primera vegada, la reconstrucció virtual i l’audiovisual sobre la història de la vil·la romana de Can Terrers i el seu entorn.

Tots dos treballs formen part del projecte “Can Terrers, 2.000 anys d’història en 4 passes” i són la culminació de l’estudi arqueoconstructiu de la vil·la romana que s’ha fet els darrers anys i que ha permès reestudiar i reinterpretar les restes d’un dels assentaments rurals romans més coneguts de Catalunya.

Tant l’audiovisual com la reconstrucció en 3D d’aquest sector del poble mostren l’evolució del paisatge i del poblament de la Garriga des de l’època romana fins a l’actualitat. D’aquesta manera, s’han integrat en un mateix projecte els principals elements del llegat garriguenc que es concentren en aquella zona: la vil·la romana, però també la capella de Santa Maria del Camí (s. XII-XIII), la masia de Can Terrers (s. XIII-XIX), el forn de calç i el molí de Can Terrers (s. XVIII), el conjunt de la plaça Narcisa Freixas (s. XIX-XX), i el bosc, com a element transversal amb més o menys presència en funció de l’època. Tot plegat, en un sol fil conductor que lliga el passat romà amb l’actual paisatge comercial i industrial de la plana de Can Terrers.

La projecció es farà a les 18:30 hores a Can Luna, seguint totes les mesures de seguretat (la capacitat de l’espai serà limitada i l’entrada es farà per ordre d’arribada).

Hi intervindrà l’expert en reconstrucció virtual i il·lustració històrica Josep Ramon Casals, autor de les imatges 3D, que parlarà del procés de treball que ha seguit per reconstruir alguns dels episodis del passat de Can Terrers.

Al projecte “Can Terrers, 2.000 anys d’història en 4 passes”, dissenyat i coordinat per l’Ajuntament de la Garriga, també hi han participat Ivan Salvadó, arqueòleg i autor de l’estudi arqueoconstructiu de la vil·la romana de Can Terrers, Jaume Oliver, historiador medievalista, i Joan Teixidó, de la productora Sabem.com.

L’audiovisual i les imatges 3D de Can Terrers volen ajudar a convertir aquest sector del poble en un nou pal de paller de les polítiques culturals i turístiques del municipi. En aquest sentit, el projecte “Can Terrers, 2.000 anys d’història en 4 passes” tot just és a les seves primeres etapes.

OAMC

Article anteriorDurant la Setmana de la mobilitat, pren consciència de l’ús de la bici
Article següentCs reclamem al Govern Municipal accions contundents contra l’incivisme i les botellades
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.