Ballada de sardanes de la Diada

0

l’Agrupació Sardanista La Garriga ha organitzat per aquest dijous 10 de setembre una ballada de sardanes al pati de Can Luna, l’antiga fàbrica tèxtil reconvertida en un nou espai cultural garriguenc. La vetllada musical serà a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell, que interpretarà 9 sardanes, juntament amb l’Himne Nacional de Catalunya.

Aquesta ballada de sardanes és fruit de l’adaptació del tradicional aplec de sardanes a les limitacions que imposa la COVID-19. L’aplec, que cada any se celebra la vigília de la Diada, havia de comptar amb la participació de 3 cobles més, la botifarrada popular i l’Homenatge a la Bandera, a mitjanit. L’organització ha reduït, doncs, l’acte a una sola ballada de sardanes amb una limitació d’aforament i, alhora, un canvi d’emplaçament, atès que l’aplec havia de tenir lloc al Passeig, just davant el Patronat. Amb aquesta reducció, l’organització salva l’activitat i fa possible que a la Garriga segueixi havent-hi sardanes la nit de la Diada.

D’entre les sardanes que s’interpretaran cal destacar-ne dues de relacionades amb la nostra població: es tracta de la sardana ‘Palomera’, del garriguenc Marçal Ramon, estrenada l’any passat i dedicada a la garriguenca Montse Lapuerta; l’altra peça és la sardana que porta per títol ‘La Garriga’, la sardana per excel·lència de la població, escrita per Francesc Mas Ros l’any 1974 i estrenada per 8 cobles.

Pel que fa a l’acte polític, Òmnium Cultural de la Garriga ha emplaçat a les entitats a fer la tradicional ofrena floral a partir de la mitjanit del dia 10 de setembre i durant el matí de la Diada a la bandera que hi ha a la plaça de l’església. D’aquesta manera, s’evita la coincidència d’entitats i partits en un sol espai i franja horària i s’adapta l’acte a les circumstàncies actuals, sense lectura del manifest ni marxa de torxes.

La ballada, amb aforament limitat, s’iniciarà puntualment a les 8 del vespre seguint les garanties d’higiene, control i seguretat per fer front a la COVID-19.

Agrupació Sardanista La Garriga

Article anteriorL’ajuntament reconstruirà la història del carrer Nord amb l’ajuda dels seus veïns
Article següentTota l’executiva del PDECat La Garriga ens adherim a Junts per Catalunya
L'Agrupació Sardanista la Garriga fomenta la sardana i la música de cobla al nostre poble.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.