Abandó policial davant d’un assetjament sexual

El passat diumenge 30 d’agost ens disposàvem dues amigues a passar un bon dia a Puiggraciós. L’últim que esperàvem era que aquell dia es convertís en un malson 

1
El fet va succeir al camí entre Puiggraciós i la Garriga - Imatge de Viquipèdia

Vam començar la ruta a la Garriga amb l’objectiu d’arribar al cim de Puiggraciós i, després d’una estona gaudint de les seves vistes, vam decidir començar a baixar i tornar a fer camí fins al poble. Portàvem uns 15 minuts caminant quan va passar pel costat un ciclista que pujava, amb qui ens vam saludar amb un “bon dia”. Al cap de 15 minuts més, nosaltres ja havíem passat el Santuari de Puiggraciós i ens dirigíem a agafar un dels molts senders que hi ha per tornar a la Garriga, el punt d’inici de la ruta.

Passats uns revolts del camí, separades l’una de l’altra per dos metres, vam sentir una bicicleta passar per darrere nostre. Va parar enmig de les dues i, textualment, ens va dir: “us puc fer una proposta una mica estranya? Us dono 300 euros si em feu una palla i una mamada”. Ens vam quedar paralitzades, mirant-nos l’una a l’altra i vam contestar “no”, “marxa d’aquí ja”. Ell, enlloc de marxar va quedar-se quiet i seguia mirant-nos i somrient. Ens vam anar apropant, a poc a poc, l’una a l’altra, mentre ell seguia parat. Després va girar el manillar de la bicicleta cap a nosaltres i va ser llavors quan l’instint ens va fer començar a córrer pel mig del bosc. Ens vam mantenir amagades entre els arbres una bona estona, fins que vam sentir una moto passant pel camí i vam tornar corrent fins al camí per aturar-la. No hi vam ser a temps, però acte seguit vam veure una família que baixava el camí, direcció a la Garriga. Ens van acollir amb els braços oberts i vam baixar amb ells. Un cop els hi vam explicar la història, el fill ens va dir que acabava de veure aquell home dos revolts amunt del punt dels fets, probablement esperant que sortíssim del nostre amagatall.

En arribar, vam dirigir-nos a la Policia Local de la Garriga i després als Mossos d’Esquadra de Granollers. Ambdós ens van comentar que, en aquests casos, no es podia formalitzar la denúncia perquè no hi havia suficients dades de l’agressor i perquè som majors d’edat. Ens va donar la sensació que no donaven importància al que ens acabava de passar. No ens van oferir cap solució. Així que no ens podíem quedar de braços creuats envers aquella injustícia i vam decidir crear, conjuntament amb quatre amigues, un compte d’Instagram, la finalitat del qual és crear una xarxa de suport mutu i fer d’altaveu de totes les dones que han patit una agressió sexual al Vallès Oriental i ajudar a identificar agressors.

Vam manifestar el nostre cas i vam rebre una repercussió i un ressò increïble. Gràcies a tot el suport que ens van donar per les xarxes, ens van trucar des de la Policia Local de la Garriga i també des de la Comissaria de Mossos de Granollers perquè anéssim a formalitzar la denúncia.

Volem recalcar que el suport de la policia, en forma de denúncia, ha arribat tard, probablement escarmentats pel ressò que s’ha fet a les xarxes. I volem incidir en el poc tacte, sensibilitat i la poca importància que van donar ambdós cossos a la nostra història el primer cop que hi vam anar.

Aquesta lluita només ha fet que començar, i volem animar a totes aquelles persones que, per desgràcia, hagin patit algun tipus d’agressió sexual a compartir la seva història amb nosaltres a través del compte d’Instagram @assetjamentsexual_vo per poder fer-ne ressò i prevenir-nos mútuament dels agressors.

Mai podrem agrair tot el suport i l’escalf rebut aquests dies a través de les xarxes socials. Tothom, d’alguna manera o altra, ha contribuït a donar visibilitat al cas i al projecte. Sense tot aquest suport hagués estat impossible arribar fins on hem arribat.

Les excursionistes

Article anteriorLa Botiga al Carrer d’aquest diumenge, cancel·lada
Article següentL’ajuntament reconstruirà la història del carrer Nord amb l’ajuda dels seus veïns
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.