La Garriga, municipi cardioprotegit

0

L’Ajuntament de la Garriga ha dotat amb un nou equipament de cardioprotecció mòbil un dels vehicles de la Policia Local. Aquest nou equipament, juntament amb els altres 11 que ja hi ha distribuïts estratègicament dins del municipi, fan de la Garriga, un municipi cardioprotegit.

Es considera municipi cardioprotegit aquell que, amb el conjunt dels recursos propis i aliens destinats a l’atenció de la mort sobtada, sigui possible que entre el reconeixement de la víctima, l’activació de l’1-1-2 i l’ús del DEA no s’abasti un temps superior als 5 minuts des de l’inici de l’aturada cardíaca.

Aquest criteri es fonamenta en les isòcrones des d’on estigui ubicat un DEA. En aquest conjunt de recursos s’inclouen també els DEA instal·lats en via pública i els DEA mòbils (dels que estan dotades unitats mòbils de primers interventors com són per exemple les Policies Locals, vehicles de Protecció Civil i bombers, municipals, transport públic, etc.).

Actualment, disposem de 12 equipaments de cardioprotecció:

  • Tres equipaments mòbils, situats als vehicles de primera intervenció de la Policia Local, Protecció Civil i Bombers.
  • Vuit equipaments fixos, situats a la via pública: Escola Pinetons, Escola Giroi, Escola Municipal d’Art i Disseny, Teatre el Patronat, Pavelló Can Noguera, Pavelló Can Violí, Pavelló de Ca n’Illa, accés a la Policia Local.
  • Un equipament situat a l’interior del Camp de Futbol.

Estem programant noves formacions en suport vital acreditat i tallers de reanimació cardiopulmonar per a la ciutadania i col·lectius de primera intervenció del nostre municipi, ja que la formació de persones és vital per a garantir una actuació eficient dins d’aquest projecte.

Aviat, els equipaments situats a la via pública estaran connectats al servei d’emergències mèdiques 1-1-2, d’acord amb les recomanacions actuals per tal que es pugui dur a terme una activació precoç de la cadena de supervivència i els equips d’emergència, i alhora puguin ser geolocalitzats a través de l’APP 061 CatSalut Respon.

L’APP 061 CatSalut Respon és una aplicació mòbil del Servei Català de la Salut, pública i gratuïta, adreçada tant a ciutadania com a professionals de la salut. Es pot descarregar per iPhone i Android.

Tu pots salvar una vida!

Ajuntament de la Garriga

Article anteriorEls estalvis dels ajuntaments catalans els han de gastar els mateixos consistoris quan ho considerin oportú
Article següentLa Botiga al Carrer d’aquest diumenge, cancel·lada
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.