Concert de sardanes a Can Luna

0

L’Agrupació Sardanista la Garriga hem organitzat pel proper divendres 7 d’agost un concert de sardanes al pati de Can Luna, l’antiga fàbrica tèxtil reconvertida en un nou espai cultural garriguenc. La vetllada musical serà a càrrec de la cobla Marinada de Badalona, una de les cobles que havia d’actuar per la festa Major d’enguany i que hem reprogramat per aquest divendres amb la voluntat de seguir fent present la sardana a la Garriga.

D’entre les sardanes que s’interpretaran cal destacar-ne dues de relacionades amb la població. Una porta per títol ‘Cors robats’ i és obra del tenora i compositor Enric Ortí. Aquesta peça, estrenada l’any 2014, està dedicada a Núria Garcia, membre de junta de l’Agrupació sardanista.

L’altra sardana, titulada ‘Tardor’, és una peça que s’ha recuperat de l’oblit, car se’n desconeix la darrera vegada que va interpretar-se i fou escrita aproximadament a mitjan del segle passat per Júlia Marimon i Carbonell, una barcelonina que estiuejava a la Garriga. Júlia Marimon (1890-1979), fou autora de dues sardanes més ‘Damunt l’herba’ i ‘Garriguenca’, aquesta darrera escrita com un cant  d’homenatge al poble i que escrigué juntament amb un poema. Júlia Marimon fou presidenta del ‘Comité Femenino de Mejoras sociales’, una entitat feminista que, entre d’altres coses, reclamà al President Macià el dret a vot de la dona per l’Estatut de Núria i esdevingué, alhora, una de les primeres i poques dones compositores de sardanes del segle passat.

El concert, d’entrada gratuïta i amb aforament limitat, es durà a terme al Pati de Can Luna a les 8 del vespre seguint les garanties d’higiene i seguretat per fer front a la COVID-19.

Agrupació Sardanista La Garriga

Article anteriorManifest d’entitats respecte la Festa Major 2020 
Article següentComencen les obres d’instal·lació de la senyalització dels polígons de la Garriga
L'Agrupació Sardanista la Garriga fomenta la sardana i la música de cobla al nostre poble.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.