Els fotògrafs Ramon Ferrandis i Diana Martín exposen “Relats confinats” al Passeig de la Garriga

1

El Passeig de la Garriga acollirà a partir del dijous 30 de juliol i fins el 3 d’agost l’exposició “Relats Confinats”,  una mostra que uneix la visió de fotoperiodisme del fotògraf Ramon Ferrandis i la fotografia d’autor amb les imatges de Diana Martín, que ha il·lustrat textos de la periodista i guionista Bet Isasi-Isasmendi. La mostra, comissariada per La Filanda, Espai de creació, forma part de la programació de la Festa Major de la Garriga.

“Relats Confinats” mostra els dos grans mons que es creen a partir del confinament davant l’estat d’alarma de pandèmia a causa de la COVID-19: el que passava fora i dins de casa i com la nostra vida canvia d’un moment a l’altre. La visió del fotoperiodista Ramon Ferrandis, que aquest any ha complert 40 anys de carrera, aporta a l’exposició un món real. Com ell mateix explica, es va decidir a fotografiar el confinament perquè és “una situació extraordinària i inèdita, una emergència social que pot ser fins d’aquí a molts anys no es torni a repetir. Vaig tenir clar des del principi que tot això s’havia de documentar, almenys des del punt de vista gràfic, i des del mateix 12 de març vaig començar a fotografiar totes les coses extraordinàries que anaven succeint”.

La visió fotoperiodística contrasta amb les fotografies més intimistes de Diana Martín. La fotògraf pren com a punt de partida per realitzar les seves imatges els textos “En Quarentena” escrits en primera persona sobre les vivències i emocions de l’autora Bet Isasi-Isasmendi. Es tracta d’una sèrie de 19 imatges, com el nom del virus que ens manté en alerta (COVID-19), que “mostren la part més individual de la situació que vam viure, imatges que no tenen res a veure amb la realitat, tenen la intenció de que semblin part de la memòria que va creant nous records sobre els dies passats”, explica Martín.

Aquesta exposició proposa diferents punts de vista sobre els moments viscuts en l’estat d’alarma que vam viure durant el mes de març i abril passats, perquè val la pena reconèixer l’esforç i el valor social que vam tenir durant el confinament.

La mostra es podrà visitar entre el carrer Caselles i el carrer Blancafort, al Passeig de la Garriga des del 30 de juliol al 3 d’agost dins els actes de la Festa Major. És una exposició que es fa al carrer per motius de seguretat, ja que es podrà veure sense haver de demanar cita prèvia i així serà més accessible al públic.

Relats confinats

Article anteriorEl primer any de mandat del govern liderat per Dolors Castellà ha estat continuista
Article següentAvui celebrem els 20 anys de Ràdio Silenci
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.