El primer any de mandat del govern liderat per Dolors Castellà ha estat continuista

Denunciem la falta d’honestedat i que no s’han respectat els acords inicials

0

Després d’un any de les eleccions de maig de 2019 que van permetre la configuració d’un govern liderat per ERC, des de la CUP de la Garriga constatem una certa frustració de les expectatives de canvi que podien haver-se insinuat en els compassos inicials. Frustració que ha quedat del tot reblada amb la incorporació dels quatre regidors no adscrits al govern municipal provinents del grup municipal de Junts per la Garriga.

La nostra aposta d’oposició constructiva no ha funcionat. La manca d’honestedat del govern no ha fet possible que rutllessin els espais de trobada, això en els casos en què s’han arribat a materialitzar, que no n’han estat gaires. Els acords inicials no s’han respectat i no s’han volgut escoltar amb deteniment les nostres propostes en matèria d’habitatge o de l’emergència generada per la COVID-19, per no parlar de les formes inadmissibles durant la negociació de pressupostos o per la incorporació del romanent de tresoreria.

En aquest sentit, hem trobat a faltar un espai de valoració i seguiment dels acords amb els que arribàvem amb el govern. Un fet constatat tant els punts en els que vam arribar a acords tant en el pacte d’investidura (habitatge, gestió de residus, model de gestió de Can Luna) com en la negociació de pressupostos (partida d’adquisició d’habitatge públic, inversions en mobilitat, implementació de la tarifació progressiva a l’escola bressol i internalització de serveis).

Tots aquests acords han quedat en no res o el seu estat d’execució és pràcticament nul. Tenint en compte que, des del desembre, no hem tingut cap espai de trobada amb l’equip de govern per avaluar els acords polítics als que arribava amb la CUP, és obvi que cal un canvi d’estratègia.

En definitiva, el que ha resultat després d’aquest primer any és un govern continuista, poruc, més avesat al càlcul electoral que al compromís i la negociació. A més, alguns dels arguments que planteja ERC amb Acord per justificar el nou pacte de govern, com l’estabilitat, no són motius de pes. La CUP ha demostrat donar estabilitat a aquest govern en pràcticament totes les votacions en els plenaris d’aquest primer any de mandat.

Per part de la CUP toca reforçar la tasca duta fins ara a l’oposició, que hem plantejat amb honestedat i esperit constructiu, premisses que no abandonarem. Això sí, sempre amb la voluntat de millorar-les i de continuar treballant oberts a tothom qui vulgui reforçar el projecte de la unitat popular, que no és altre que el que té per objectiu fer de la Garriga un poble en el qual tothom hi pugui viure de manera digna.

CUP La Garriga

Article anteriorDarrera hora sobre la Festa Major: “Només se celebraran els esdeveniments programats al Teatre de la Garriga”
Article següentEls fotògrafs Ramon Ferrandis i Diana Martín exposen “Relats confinats” al Passeig de la Garriga
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.