Trenquem l’acord de governabilitat amb ERC – Acord Independentista

Després de diversos incompliments, donem per trencat l'acord de governabilitat i passem a ser un partit més de l'oposició

0

Coherència. Això és el que vol la ciutadania dels seus representants polítics.

Des d’inicis de legislatura, el grup municipal socialista i el grup d’ERC – Acord Independentista, havíem obert un diàleg que es va plasmar en un acord de governabilitat durant els primers mesos de l’actual mandat.

Aquest acord es basava en que el grup d’ERC donava preferència al diàleg amb el nostre grup polític i s’acordaven una sèrie de punts de mínims per enfortir el nostre municipi i mirar cap al futur.

El PSC donava estabilitat al govern municipal i s’obria a un diàleg amb ERC però, a la vegada, també, amb la nostra experiència, per enfortir el diàleg amb la resta de forces polítiques.

El PSC va demanar, per fer efectiu aquest acord, que a l’òrgan de la Junta de Portaveus el govern municipal hi tingués una majoria suficient però no absoluta i així es va complir: varen oferir dos membres a dita junta per la resta de partits de l’oposició i un membre durant tota aquesta legislatura pel grup del PSC, mentre el govern en tenia tres. Així es feia necessari el diàleg entre totes les forces polítiques.

Els socialistes, dins d’aquest compromís de governabilitat, no vam bloquejar les ordenances municipals, després de negociar com a contrapartida més ajudes socials i per empreses i una sèrie de propostes com ara la d’un Pla de Barris (que donava respostes a les necessitats més properes dels nostres veïns i veïnes), l’aplicació de la Relació de Llocs de Treball (per eliminar les desigualtats laborals internes a l’Ajuntament), canviar les bases de subvencions (per acabar amb el clientelisme) i moltes més que es van acordar, també, amb els pressupostos.

Aquests acords s’han anat trencant sense ni tan sols informar al nostre grup, fet que suposem té a veure amb l’acord de sous i cadires al que han arribat amb altres regidors de l’Ajuntament.

És per això que, dins la coherència que s’espera dels polítics, avui mateix hem entrat per registre municipal la nostra renúncia com a membres de ple dret durant tota la legislatura a la Junta de Govern Local.

Ens sentim un grup més de l’oposició i creiem que aquest acord de governabilitat queda trencat. No volem ocupar un lloc pel simple fet d’ocupar-lo: no hem vingut a la política per ocupar càrrecs i cobrar sous.

Ens estimem la Garriga i treballarem per #laGarrigaQueEstimes.

PSC La Garriga

Article anteriorQuè fem, aquest juliol, a la Garriga?
Article següentConsells Locals del Vallès, contra la COVID-19
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.